pembe kuşa ne oldu konusu ve özeti sevim ak


PEMBE KUŞA NE OLDU KONUSU VE ÖZETİ SEVİM AK
'Kısa hikayeler  yazar Sevim Ak. Okuyup   tüketiverirsiniz. Fakat  öyküden başınızı kaldırdığınızda yüreğinizde bıraktığı tat uzun zaman  saklı kalır.

PEMBE KUŞA NE OLDU ÖZET
 Bu öyküde , çocuk, gökkuşağını ve gökyüzünden gelen sesi paylaşabileceği birini arar; fakata , ona kimse inanmaz. Göğsünde taşıdığı pembe kuşunu gökyüzüne salar. Kuş, ona gökyüzünden bir  haber getirecektir. Günlerce beklenen kuş geri dönmez.  Fakat  başka şeyler olur. Aynı sesi duyan   arkadaş bulur. İşte ondan sonra ne kuştan ne de gökkuşağından bir daha hiç söz edilmez artık. Aranan, duyguları paylaşabilecek bir dosttur.  
Eski Bir Çin Kuklası isimli  öyküde, çocuk, dükkanda gördüğü bir Çin kuklasına sahip olmak ister, fakat  antikacı onu satmaz, ama dilediği zaman gelip görebileceğini söyler. Çocuk bir gün gene antikacıya uğradığında kuklayı bir daha göremez. Antikacı kuklayı satmamıştır. Kukla da kaybolmuştur. Üstelik hırsız girdiğine dair bir belirti de yoktur. Çocuk yıllarca kuklanın özlemini yüreğinde taşır, ta ki bir gün kitapçıda kitaplara bakarken duyduğu bir sese kadar. Bir kitap ona seslenmektedir. Kitabı eline aldığında, onun kayıp kuklanın öyküsü olduğunu görür.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.