pal sokağı çocukları kitabının sınav soruları

PAL SOKAĞI ÇOCUKLARI KİTABININ SINAV SORULARI

1.Nemecsek, Boka ve Pal Sokağı’nın öteki  çocukları bundan tam yüz yıl önce, Budapeşte’nin hangi kentinden  yola çıkmışlardır?

a) Jozsefvaros
b) Gellert
c) Neprajzi
d) Szechenyi

2- Pal Sokağı Çocukları kitabının yazarı hangisidir?

a) Jules Verne
b) Victor Hugo
c) Ferenc Molnar
d) Dostoyevski

3- Çocukların bilyelerine el koyanlar hangisidir?


a) Pier kardeşler
b) Pastör kardeşler
c) Peare kardeşler
d) Pasztor kardeşler

4- Arsada oynanan oyunda hangi çocuk bir  başına her zaman er olur ve emirleri yerine getirir?

a) Nemecsek
b) Csonakos
c) Csele
d) Boka

5- Nemecsek’in kalede karşılaştığı Kızıl Gömlekliler’in önderi  kimdir?


a) Feri Ats
b) Boka
c) Csele
d) Kolnay

6- Arsada yapılan seçimde başkanlığı kazanan hangisi  olmuştur?


a) Gereb
b) Boka
c) Csele
d) Kolnay

7- Boka ile  arkadaşları Kızıl Gömlekliler’in karargahına gidip ağaca kırmızı renkte bir kağıt asacaklardır. Bu kağıtta ne yazıyordu?

a) Feri Ats ve çetesi geldi.
b) Nemecsek sizi izliyor.
c) Pal Sokağı Çocukları buradaydılar.
d) Gereb size ihanet etti.

 

8- Çocukların bilyelerine el koyanlar kimdir?
a) Pier kardeşler
b) Pastör kardeşler
c) Peare kardeşler
d) Pasztor kardeşler

 

9- Aşağıdakilerden hangisi kitapta ismi  geçen Boka’nın kişilik özelliklerindendir?

a) Hırçın
b) Dağınık
c) Cesur
d) Tembel

10- Boka ve arkadaşları, adaya gittiklerinde Kızıl Gömlekliler’in yanında hangisini  gördüler?


a) Gereb
b) Nemecsek
c) Csonakos
d) Kolnay

11- Kızıl Gömlekliler’e casusluk yapan çocuk  onlara ne anlatıyor?

a) Bilyeleri nasıl alacaklarını
b) Arsaya nasıl girileceğini
c) Boka’yı nasıl alt edeceklerini
d) Nemecsek‘in neler yaptığını

12- Kızıl Gömlekliler niçin  savaş kararı almışlardır?

a) Karşı taraf daha güçsüz olduğu için
b) Kavgayı sevdikleri için
c) Top oynayacak alan lazım olduğu için
d) Dernek açmak için

13- Kızıl Gömlekliler, adada toplantı yaparken ağaçta onları dinleyen ,  daha sonra toplantılarını bölen kimdir?

a) Boka
b) Csele
c) Kolnay
d) Nemecsek

14- Toplantıyı bölen kişi Gereb hakkında onlara hangisini  demiştir?

a) O haindir.
b) O güçlüdür.
c) O başkan olmalıdır.
d) O cesurdur.

15- Kitabın sonunda vefat eden  çocuk kimdir?

a) Nemecsek
b) Boka
c) Csele
d) Feri Ats

16- Pal Sokağı Çocukları ile Kızıl Gömlekliler’in kitap boyunca uğruna savaş verdikleri arsaya sonunda ne yapılmasına karar verilmiştir?

a) Oyun parkı
b) Apartman
c) Hayvanat bahçesi
d) Otopark

 

CEVAP ANAHTARI

1.A

2.C

3.D

4.A

5.A

6.B

7.C

8.D

9.C

10.A

11.B

12.C

13.D

14.A

15.A

16.B

 


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.