içimdeki müzik kitabının yazılı sınav testi ve cevap anahtarı

 İÇİMDEKİ MÜZİK KİTABININ SORU VE CEVAP ANAHTARI

1.”İçimdeki Müzik” Kitabının yazarı kimdir?


a) Khaled Hosaaini
b) Sharon M. Draper
c) William Shakespeare
d) Lev Tolstoy

2.”İçimdeki Müzik” kitabının konusu nedir?

A. Bedensel engelli fakat çok zeki bir çocuğun başından geçenler
B. Yaşlı bir adamın çektiği sıkıntılar
C. Bir öğrencinin öğretmenleriyle olan problemleri
D. Bir çobanın hayvanlarla kurduğu iletişim

3.Melody’nin babası hangi tür müzikten hoşlanıyor?

A.Pop müzik                         B.Klasik Müzik     
C.Halk Müziği                      D.Caz Müzik

4.Melody’nin sevdiği müzik tarzı nedir?

A.Arabesk                       B. Hip-hop
C.Pop Müzik                   D.Country Müzik

5.Melody’nin babasının en sık yaptığı şey nedir?

A. Şarkı söylemek
B. Lahmacun yemek
C. Araba kullanmak
D. Halay çekmek

6.Melody’nin babasının nefesi genellikle ne kokardı?

A.SarımsaK                              B.Soğan
C.Nane şekeri                          D.Diş macunu

7.Melody’nin annesinin mesleği nedir?

A.Eczacı           B.Ev hanımı     C.Kitapçı     D.Hemşire

8.Melody’yi okula başlamadan önce muayene eden doktor kimdir?

A. Doktor Hudgy
B. Doktor Michael
C. Doktor Jakop
D. Doktor Novzaradan

9.Melody ve arkadaşları her noel ne yapıyorlar?

A. İki metrelik aptal bir kardan adam süslüyorlar
B. Tombala oynuyorlar
C. Paten kayanları izliyorlar
D. Hindi yiyorlar

10.Melody’nin anaokulu öğretmeninin adı nedir?

A. Bayan elie
B. Madam Bovary
C. Bayan Melanie
D. Bayan Hyatt

11.Melody hangi sınıfta okumaktadır?

A. H-5          B. A-4              C. U-2            D. Z-7

12.Melody’nin Bayan V dediği kişi kimdir?

A. Komşuları Violet Valencia
B. Aşçı Valter Vander
C. Bahçevan Victor William
D. Dolmuşçu Volkan Vanlı 

13.Melody hangi hayvanı beslemektedir?

A.Kuş          B.Timsah          C.İnek          D.Japon balığı

14.Melody’nin köpeğinin adı nedir?

A. Butterfly
B. Butterscotch
C. Karabaş
D. Junior

15.Melody’nin kardeşinin adı nedir?

A.Döndü              B.Sunny        C.Penny        D.Doly

16.Ailesi Melody ve arkadaşı  Rosie’yi gezmek için nereye götürüyor?

A. Akvaryuma
B. Disneyland’a
C. Pikniğe
D. Tarihi mekanlara

17.Ailesinin Melody’e iletişim kurması için aldığı cihaz hangisidir?

A. Medicana
B. Medical park
C. Medi Talker
D. Cedi Osman

18.Melody’nin seçildiği dört kişilik sınıf takımı hangi yarışmaya katılacaktı?

A. Zeki İnsanlar yarışması
B. Akıllı Çocuklar
C. Kaliteli Öğrenciler
D. Bilgili kişiler

19.Yarışma için Washington DC’ye gidecek olan Melody ve ailesi nasıl bir aksilik yaşıyorlar?

A. Evlerinin yanması
B. Arabalarının bozulması
C. Annesinin kaza geçirmesi
D. Uçuşların iptal edilmesi

20.Kitabın son iki cümlesi nedir?

A. Hoşçakalın.Kendinize iyi bakın
B. Hiçbir şeyi dert etmeyin.Mutlu olmaya çalışın.
C. Şimdiye kadar tek kelime konuşmadım. Neredeyse on bir yaşındayım.
D. Hiç dondurma yemedim.tadını çok merak ediyorum.



CEVAPLAR

1-b 2-a 3-d 4-d 5-a 6-c 7d 8-a 9-a 10-d 11-a 12-a 13-d 14-b 15-c 16-a 17-c 18-b 19-d 20c
Share:

7 yorum:

  1. Çok teşekkürler yarın sınavım var

    YanıtlaSil
  2. Sınav akıllı saat
    Ödüllü

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler çok işime yaradı 😇💐

    YanıtlaSil
  4. allah razı olsun yarın sınavım var tesekkur ederım

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.