İçimdeki Müzik Kitabının Kısa Özeti

 İÇİMDEKİ MÜZİK KİTABININ ÖZETİ

İçimdeki Müzik Kitabının Kısa Özeti,İçimdeki Müzik Kitabının uzun Özeti,içimdeki müzik kitabını oku,içimdeki müzik özeti,içimdeki müzik konusu,KİTAP ÖZETLERİ,

                    On bir Yaşındaki Melody doğuştan bedensel engelleri olan, konuşamayan lakin içinde kocaman bambaşka dünya barındıran bir kız çocuğudur. Bebekliğinden itibaren ailesinin üzerine titremesi, onunla ilgilenmesi ve  şefkat göstermesi sayesinde yaşadığı hayatın zorluklarını göz ardı edebilmeyi başarmıştır. Melody ‘nin bebekliğini babası sürekli video kaydına almıştır ve Melody bu videoları izlerken devamlı kendini irdeler. Bu videolarda Melody’nin kolları ve bacakları hiç hareket etmiyor, hiç ağlamıyor , yastık desteksiz oturamıyordur. Bütün bunlar şu an için de onun açısından devam eden sıkıntılardır. 


        Melody konuşamadığı için birçok insan tarafından aynı zamanda zihinsel engelli sanılmaktadır. Dahası doktoru bile annesine Melody’nin zihinsel açıdan da engeller yaşadığını belirtir. Fakat annesi bunu şiddetle reddeder. O, kızının çevresindeki her şeyi tepki veremese de anladığını bilmektedir. Sonuçta öyledir de. Melody olup biten her şeyi anlayabiliyor, analiz edebiliyor ve kendi iç dünyasında bunlara karşılık bile verebiliyordur. Çok kuvvetli bir  hafızaya sahip olan kahramanımız gördüğü her şeyi adeta kafasına kaydeder. Bunun yanı sıra annesinin kazandırdığı bir alışkanlık ile Melody müziğe de oldukça alaka duymaktadır.


                  Melody ve ailesinin  hayatı bu şekilde devam ederken kahramanımız okula gitmeye başlar. Melody heyecanlandığı, sinirlendiği veya üzüldüğü durumlarda bir çeşit kriz geçirmektedir. Vücudu istemsiz şekilde sarsılıp garip sesler çıkarır. Okula gittiği bir gün de bu krizlerden birini yaşar. Çünkü öğretmenleri öğrencilerine  kapasiteleri yetmeyeceğini düşündüğü için aylardır aynı şarkıları ve aynı dersleri göstermektedir, bu da sonunda Melody’i çileden çıkarmıştır. Yaşanan kriz nedeniyle annesi acele  okula çağırılır ve durumu öğrenen ve sebebini kavrayan anne sinirden çılgına döner. Çocukların bu denli küçümsenmesini kaldıramaz ve yaşanan olaylardan sona Melody’nin sınıfını değiştirmeye onu normal öğrencilerle aynı sınıfta ders aldırmaya karar verir. Bu Melody için  yıpratıcı bir süreç olacaktır çünkü daha önce böyle bir ortamda hiç bulunmamıştır. Kendisi gibi özel çocuklar dışında hiç arkadaşı olmamıştır ve şu anda bir sınıf dolusu normal öğrencinin arasına katılmak zorunda kalacaktır. Ailesinin de katkılarıyla Melody bu  kabullenir ve yeni sınıfında dersler görmeye başlamak üzere okuluna geri döner. Sınıftaki diğer çocuklar için de bu durum oldukça zorlayıcıdır. Çünkü nereden bakılırsa bakılsın Melody’nin şekilsiz duruşu ve halleri onları ürkütmektedir.

              Melody  sınıfına alışmaya çalışırken aileye yeni bir haber bomba gibi düşer. Melody’nin annesi hamiledir ve bu durum hepsi için biraz karmaşık duygular ifade etmektedir. Annesi   bu çocuklarının da Melody gibi bir engelle doğmasından çok korkmaktadır. Aynı korkuları Melody de hissetmektedir. Bebek normal doğsa da kendisinden üstün olacağı, onun yapamayacağı şeyleri yapabilecek olması fikri de onu biraz rahatsız etmeye başladı. Annesinin hamileliği sürecinde Melody’nin bakımına yardımcı olmak üzere Bayan V. ,Melody  böyle hitap ediyor, hayatlarına dahil oluyor. Melody ve Bayan V. arasında çok sağlam bir bağ kuruluyor. Bu süreçte beklenen bebek sağlıklı bir şekilde aileye katılır. Melody dail bütün aile üyeleri onu sevgiyle sarıp sarmalar ve onun bu denli sağlıklı olmasına kendisi bile şaşırsa da en çok Melody sevinir.

            Yaşamı bu şekilde devam eden Melody’e okulda yardımcı olması üzere bir yardımcı bulunur. Melody onun sayesinde derslere katılım gösterip daha kolay çalışabiliyordur. Ama bu yardımlar ona yeterli gelmez. Aklında sadece düşüncelerini sesli dile getirebilecek bir bilgisayara sahip olmak vardır. Bunu hem yardımcısıyla hem ailesiyle paylaşabiliyordur, çünkü artık önünde Bayan V. ve annesinin onun için hazırladığı minik bir manevra ile hareket ettirebildiği harfleri vardır. Bilgisayar isteği uzun uğraşlar sonucu ailesi tarafından karşılanır ve bu Melody’nin dünyasının değişiminin başlangıcı olur.

                Okulda arkadaşları ve öğretmenleri tarafından önemsenmeyen Melody, okullar arası bilgi yarışması için seçmelere katılmak ister ve gösterdiği üstün başarı ile takıma dahil edilir. Bu herkes tarafından beklenmedik bir gelişmedir. Takıma dahil olmasıyla arkadaşları ile arasındaki ilişkiler gelişmeye başlar.  en azından Melody için öyle görünmektedir. Ta ki yarışma sabahı arkadaşlarının ve öğretmeninin onu beklemeden yarışmaya gitmek üzere uçağa bindiğini öğrenene kadar. Ne yapıp edip yarışmaya yetişen Melody, orada da harikalar yaratır ve toplum buna büyük ilgi duyar. Bu kız hem çok zeki, hem de bir cihaz ile konuşabiliyor nasıl ilgi çekmesin ki. Yarışma bitiminde arkadaşlarıyla ve öğretmeniyle yüzleşen Melody onlara da büyük bir ders vermiş olur. Eve döndükten sonra yaşadığı bütün bir seneyi düşünüp taşınan Melody hayatının bundan sonra hiç de eskisi gibi olmayacağına artık daha emindir.
Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.