Kum Saati Kitabının Kısa Özeti

 Kum Saati Kitabının Kısa Özeti


Kitabın ana kişisi Emre, babası kaybolan diğer çocuklarla birlikte günlerini geçirmektedir.Emre, babasından çeşitli armağanlar  almaktadır. Bunlardan biri de kum saatidir. Kum saati Emre için çok değerli olmuştur. Kum saati, Emre ve arkadaşlarının bilmediği çeşitli özellikler taşımaktadır.Emre, kum saatinin özelliklerini arkadaşlarıyla çözmeye başlar. Emre kum saatinin özelliklerini çözdükçe daha çok sırlı olaylar yaşamaktadır. Bu olayları bir bir yaşarken çeşitli güçlükler de  arkadaşlarıyla yaşamaktadır. Babalarına kavuşmak için birçok olayın üstesinden gelerek dostlar ve düşmanlar kazanırlar.


Her hadise Emre ve arkadaşlarını birbirine daha çok yaklaştırıyor ve dayanışma ve yardımlaşmanın önemini vurguluyor. Emre ve arkadaşları olayları yaşayarak tecrübe kazanıyorlar. Babalarını bulmaya daha çok yaklaşıyorlar. Kum saatinin sırrı çocukların hayatını tamamen değiştirmiştir. Adeta temsil ettiği zaman onları ümitlendirmiştir. Zamana karşı yarışarak babaları için mücadele etmektedirler.Yaşanan olayların sonucunda Emre ve arkadaşları babalarına kavuşurlar. Bir ve beraber olmanın önemini de anlarlar. Daima yardımlaşma   halinde olmanın bütün özlemleri aştığını ortaya koyarlar.

kum saati kısa özeti,kum saati konusu,kum saati uzun özeti,kum saati kitabını oku,kum saati fatih tuncay özet,KİTAP ÖZETLERİ,
Share:

8 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.