Almarpanın Gizemi Kısa Kitap Özeti

 Almarpanın Gizemi Kısa Kitap Özeti

Eser Adı : Almarpa'nın Gizemi

Eser Yazarı : Koray Avcı Çakman

Eser Hakkında Bilgi :

 

Kaunos... Köyceğiz'in ayaklı gölü... Sığla ağaçları... Karetta karettalar... Mavi Ege ve kuşlar... İlginç ve çarpıcı efsaneler... Dostluk, gizem ve macera...
 Koray Avcı Çakman imzalı Almarpa'nın Gizemi, efsanelerle dolu sürükleyici bir macera sunuyor genç okurlarına...

Kaan, adlı çocuk on yaşında ve Arda isminde bir de kardeşi vardır. Kaan’ın ve ailesinin hayatı babasının işten çıkarılmasıyla değişecektir. Babası İlhan Bey, arkadaşı Sıtkı ile organik tarım işine girmeye karar verirler. Bu işi, Köyceğiz’de yapacaklardır. Kaan da arkadaşlarından ve bilhasaa en iyi arkadaşı Eren’den ayrılacak olmaktan dolayı mutsuzdur. Kaan’ın annesi Işıl Hanım, Kaanı’ı sözleriyle az da olsa rahatlatmıştır.

Kaan ve ailesi  bir tren yolculuğu sonunda Köyceğiz’e gelirler. Kaan, kalacakları evi beğenmiştir. Onun için, bu evin en güzel yanı tek kalabileceği bir odaya kavuşmuş olmasıdır. Kaan okulunu , arkadaşlarını da çok sevmiştir. Okulda, en çok Kerem ve Tolga isimli arkadaşlarını sevmiştir. Kerem ve Tolga, Kaan’ı Aylin’le de tanıştıracaktır. Aylin’in lakabı ‘’Koca Yumruk’tur.’’Aylin, Kaan’ın tanıdığı kızlardan oldukça değişiktir. Aylin; futbol oynayan, kavga eden, sert mizaçlı bir kızdır. Kaan’ın arkadaşları onu Kuşçu ile de tanıştırırlar. Kuşçu’nun, Çiko isimli bir papağanı vardır. Kuşçu, Almarpa adını verdiği  teknesiyle sık sık denize açılmaktadır. Kuşçu’nun en dikkat çeken özelliği çok güzel öykü ve masal anlatmasıdır. Kuşçu; çocuklara, mesajlarını anlattığı hikaye ve masallarla aktarmaktadır.
Kuşçu, çocuklara sahil boyunu ve Köyceğiz’in güzelliklerini göstermek maksadıyla ailelerinden izin alacaktır. Çocuklar, aynı anda  kendi aralarında bir de yarışma tertip ederler. En güzel fotoğrafı çeken çocuk ödüllendirilecektir. Çocuklar,  çektikleri fotoğraflara bakarlar ve en güzel fotoğrafı belirlemeye çalışırlar. Fotoğraflarda dikkat çeken bir şey vardır. Her fotoğraf karesinde, gizemli 2 adam dikkati çekmektedir. Bu adamlarla ilgili dikkati çeken diğer durum şudur: İki adam da konuştuklarının duyulmaması amacıyla ellerini ağızlarına siper etmektedir. Peki, bu adamlar kimdir ve Kuşçu ile bağlantıları var mıdır? Çocuklar, bu sorunun cevabını bulabilmek için yeni bir serüvene  atılmak üzeredirler.

Almarpanın Gizemi Kısa Kitap Özeti,Almarpanın Gizemi uzun Kitap Özeti,Almarpanın Gizemi Kısa Kitap Özeti koray avcı çakman,Almarpanın Gizemi  oku,KİTAP ÖZETLERİ,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.