Dünyanın Sonundaki Saat Kısa Özeti

 Dünyanın Sonundaki Saat Kısa Özeti

             Zeyrekler bir gemi peşindeydi. O gemiyi haberlerde görmüşlerdi. O gemide farklı bir şeyler vardı. Onlarda meraklarından ötürü o gemiye gitmişlerdi. Neticede gemiye girmeyi başarmışlardı. Ar-ka-daş-lık diye bağırdılar.

Sonra gemiden beyaz  duman çıktı. Beyaz bir dumanın ardından kırmızı bir kapı belirdi. Zeyrekler ellerindeki fenerler ile el ele ışıklı kapıdan geçtiler. Geçtikten sonra  kendilerini kar yığınlarının içinde buldular. Bir süre bekledikten sonra Sihirli Baston Hasan bastonunu tutup ağır ağır yürüdü. Kendilerini takip etmesi gerektiğini söyleyen bir sese inanarak , sesi takip etmeye başladılar.

Sesi takip eden Umay ile Zeyrekler ekibinin yolda giderken başlarına birçok olay gelecekti. Ama onlar bunu bilmiyordu. Yol üzerinde giderken, Umay yol üzerindeki bir ağaçtan bir meyve yemek istedi ama Ruhi bunu yapmamasını istedi. Işık adamlar meyve ağacındaki meyvelerin azaldığını söyleyip  aralarında kavga ediyordu. Zeyrekler, Işık Adamlar tarafından   görünmüyorlardı. Sonra başka bir yere gittiklerinde dans edenleri görünce dansa eşlik etmeye başladılar. Dans ederken yine Işık Adamlar’a çarpmaları sonucunda Işık Adamlar  aralarında kavgaya tutuştu.

Kahin Gaga olan biteni  anlamıştı. Tam o sırada bir beyaz duman ortalığı kapladı. Herkes çok korktu. Zeyrekler görünür hale gelmişti. Işık Adamlar, Zeyrekler’i Kahin Gaga’ya götürdüler. Kahin Gaga, Zeyrekleri kar kalesine götürdü. Yukarı çıkmadan ateş topu yemelerini söyledi. Sonra dinlendiler,  çıktılar.

Kahin Gaga da görme yeteneğine sahip değildi. Görmüyordu. Zeyreklere Beyaz Ülke’yi anlattı. Aynı zamanda Siyah Ülke’yi de anlattı. Kurtulmaları için  bu ülkeden üç şeyi geçmesini söyledi. Onları uğurlamak için şenlik yaptılar. Kraliçe Moripek Hasan’a Kahin Gaga’nın taktığı gagadan verdi.

Siyah Ülke çok kötü bir yerdi. Mağara canavarlarıyla savaşmaları gerekiyordu.

 Dünyanın Sonundaki Saat Kısa Özeti,Dünyanın Sonundaki Saat uzun Özeti,Dünyanın Sonundaki Saat oku,Dünyanın Sonundaki Saat konusu kişileri,KİTAP ÖZETLERİ,

Ve palyaçoyu uyuttular. Sonra taşın yanına gelip ellerini koydular , evlerine gittiler.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.