Eylül Kitabı 20 Test Sorusu ve Cevapları


Eylül Kitabı 20 Test Sorusu ve Cevapları

 1. Eserde hikaye nerede geçer?


a. İzmir
b. İstanbul
c. Ankara
d. Adana
e. Manisa

2. Eserin kadın başkahramanı kimdir?

a. Necla
b. Nesrin
c. Süreyya
d. Suat
e. Semiha

3. Eserin erkek başkahramanı kimdir?

a. Süreyya
b. Suat
c. Samim
d. Osman
e. Necip

4. “Şimdi hep çamur oluruz; toprak, toprak değil ki… İki dakikaya yağmur yağdı mı haddin varsa yürü! Bastığın yerden ayağın bir okka çamurla beraber kalkar…”
Yukarıda Eylül romanından alınmış bir cümle okudunuz. Bu cümleden ve romanın genelinden hareketle Süreyya neyden yakınmaktadır?

a. Hayatın zorluğundan
b. Yağmurun şiddetli yağmasından
c. Boğaziçi’ne gidememiş olmalarından
d. Suat’ın isteklerinden
e. Hayatın zorluğundan

5. Süreyya ile Suat kaç senelik evlidir?

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

6. Süreyya ve Suat nerede ikamet etmektedir?

a. Anneannesinin evinde
b. Halasının evinde
c. Dayısının evinde
d. Babasının evinde
e. Amcasının evinde

7. Süreyya hangi  işi  yapmaktadır?

a. Memurdur
b. Zabittir
c. Yazardır
d. Amirdir
e. İşçidir

8. Necip, Süreyya’nın nesi olur?

a. Teyzesinin oğlu
b. Halasının oğlu
c. Kardeşi
d. Amcasının oğlu
e. Dayısının oğlu

9. Necip geceleri nerede takılır?

a. Beyoğlu’nda
b. Kordon boyunda
c. Ankara’da
d. İzmir’de
e. Bebek’te

10. Necip hayatta neyden kaçar?

a. Evlilikten
b. Askerlikten
c. Alacaklılardan
d. Kan davasından
e. Sevgilisinden

11. Süreyya ve Suat’a 50 lira ne için gereklidir?

a. Borçları için
b. Alacakları yeni bir araba için
c. Bedelli askerlik için
d. Kiralayacakları yeni bir ev için
e. Salonu yenilemek için

12. Süreyya’nın “Mücevher kutusu, kuş yuvası” diye benzettiği şey aşağıdaki,lerden hangisidir?

a. Suat
b. Araba
c. Köşk
d. Elmas gerdanlık
e. İstanbul

13. Hacer kimdir?

a. Necip’in kız kardeşi
b. Süreyya’nın kız kardeşi
c. Suat’ın kız kardeşi
d. Necip’in kızı
e. Süreyya’nın kızı

14. Suat hangi enstrümanı çalmaktadır?

a. Flüt
b. Keman
c. Gitar
d. Mandolin
e. Piyano

15. Süreyya neyin tutkunudur?

a. Doğanın
b. Denizin
c. Atların
d. Arabaların
e. Uçakların

16. Necip hangi hastalığa yakalanır?

a. Grip
b. Nezle
c. Tifo
d. Kuş gribi
e. Boğmaca

17. Suat, Necip’i ziyarete gittiğinde Necip’in yastığının altında aşağıdakilerden hangisini görür?

a. Atkı
b. Çorap
c. Eşarp
d. Eldiven
e. Mendil


eylül kitabıyla ilgili test soruları ve cevap anahtarı,eylül yazılı soruları,eylül mehmet rauf kitap sınavı,eylül eser soruları,KİTAP SORULARI,

Cevap Anahtarı :

1-B         2-D        3-A        4-C        5-E
6-D         7-A        8-B        9-A       10-A
11-D      12-C      13-B      14-E      15-B
16-C      17-D
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.