Güneşi Bile Tamir Eden Adam Kısa Özeti

Güneşi Bile Tamir Eden Adam Kısa Özeti


            Tamirci Kadir Bey'in abisi olan Ciğerci Muammer Bey de bu adada yaşayan insanlardan biridir. Herkesle iddialaşır. Kıskanç ve oldukça da  inatçıdır. Çok da alıngandır. Küçücük sebepler yüzünden herkese küser. Hatta kardeşi Tamirci Kadir Bey'e de küstür. Ama Tamirci Kadir Bey abisinin kendisine küs olduğunun farkında değildir. Çünkü o herkes hakkında iyi düşünür ve herkesin de kendisi hakkında olumlu düşündüğünü sanır.Tamirci Kadir Bey'in de seveni çoktur. Ama Tamirci Kadir Bey'i sevmeyenler de çoktur.

Güneşi Bile Tamir Eden Adam Kısa Özeti,Güneşi Bile Tamir Eden Adam uzun Özeti,Güneşi Bile Tamir Eden Adam Kısa Özeti behiç ak,KİTAP ÖZETLERİ,
          Mesela beyaz eşya satıcısı İhsan Bey, Tamirci Kadir Bey'i pek sevmez. Onun yüzünden bir şey satamadığından dolayı  şikayetçidir hep. Nalbur Musa da Tamirci Kadir Bey'i sevmeyenler arasındadır. Çünkü Tamirci Kadir Bey onun satışlarına da engel olur. Mobilyacı Süha Bey de çok kızgındır Tamirci Kadir Bey'e. Çünkü Tamirci Kadir Bey, sobada yakılma zamanı gelen mobilyaları bile tamir eder. Mobilyacı Süha Bey de bu yüzden hiçbir şey satamaz.Tamirci Kadir Bey her eşyaya bir öykü uydurur. Eşyalar eşya olmaktan çıkıp birer kahramana dönüşür. Bu en çok çocukların hoşuna gider. Hatta Tamirci Kadir Bey'in anlattığı hikayeleri kaydetmek için defter bile tutarlar. Bu öyküler yüzünden çocuklar da hiçbir eşyanın çöpe atılmasına izin vermez. Çöplerden mal toplayıp satanlar da bu sebeple kızar Tamirci Kadir Bey'e.Tamirci Kadir Bey'se söylenenlerin hiçbirine aldırmaz. Her gün insanların yardımına koşar.

             Adalılar Tamirci Kadir Bey'i üzmeden  ondan kurtulmanın yollarını ararlar. Belediyede toplanıp düşünürler. Sonunda Tamirci Kadir Bey'i üç haftalığına güneye tatile yollamaya karar verirler. Verdikleri bu kararı Tamirci Kadir Bey'e söylerler. Tamirci Kadir Bey adalıların ısrarlarına dayanamayıp önerilerini kabul eder.

Kardeşinin bu teklifi kabul etmeyeceğini düşündüğü için Nazım Bey'le iddiaya giren Ciğerci Muammer Bey ise iddiayı kaybeder. Bu yüzden artık kardeşiyle barışmak zorundadır.Tamirci Kadir Bey'in adadan gidişinin ardından adalılar birikmiş paralarını çıkarırlar. Kimi mutfağını yenilemeye, kimi ise  yeni yemek masası takımı almaya karar verir.

Adalılar Mobilyacı Süha Bey'in, Nalbur Musa'nın dükkanlarının önünde kuyruk olurlar. Yeni eşyaları incelerler. Bu eşyaların özelliklerini öğrenip, eski eşyalarıyla kıyaslayınca alacakları yeni eşyaların çok  pahalı olduğunu görürler. Böylece eski eşyalarının kıymetini anlayıp, yeni eşyalar almaktan vazgeçerler.

Lakin biriktirdikleri paraları da harcamak isterler. Bu yüzden Mestan'ın fikriyle Tamirci Kadir Bey gibi tatile çıkmaya karar verirler.

 

Adalılar tatil yapmak için Tamirci Kadir Bey'i gönderdikleri sahil kasabasına giderler. Tamirci Kadir Bey'in orada da boş durmadığını, çatıda bacayı tamir ettiğini görürler. Tamirci Kadir Bey'se adalıların geldiğini fark edince hemen işini bitirip aşağıya iner. Adalılarla kucaklaşır.

Adalılar güneşlenip, türlü balıklar yerler. Harika bir tatil geçirirler. Tatilden döndüklerinde hiçbirinin eşya yenileme hevesi kalmaz. Hatta kendi eşyaları onlara yeni gibi gelir.

Ciğerci Muammer Bey'se kardeşi Tamirci Kadir Bey'e artık kendisiyle barışacağını söyler. Tamirci Kadir Bey şaşırır. Hiçbir şey anlamaz. Daha sonra abisinin ciğerci dükkanına girer ve buzdolabının motorunu tamir eder.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.