Ağacın Hafızası Kitabının Kısa Özeti

Ağacın Hafızası Kitabının Kısa Özeti


             Kitabın ana kahramanlarından olan Jan, dedesi ve anneannesinin evlerine taşınacakları haberinden hiç mutlu olmaz. Aslında Jan'ın bu memnuniyetsizliği için geçerli bir neden de yoktur. Nitekim Jan'ın dedesi Joan ve anneannesi Caterina, yaşadıkları Vilaverd adlı köyden ayrılarak Barselona'ya Jan'ın yaşadığı eve taşınırlar. Büyükannesi ve büyükbabasıyla beraber yaşam Jan'ın aile düzenini değiştirmiştir. Kelimelerle birlikte sessizlik de farklı anlamlarıyla yaşantılarında yer etmiştir. Jan, dedesi Joan'la doğada uzun yürüyüşler yapmaya başlarlar. Joan hayal olarak anımsadığı anılarını Jan ile paylaşır.  

        Ağacın hafızası adlı eserin teması insan iletişimi, alışkanlıklar ve çevre üzerine kuruludur. Kitabın konusunda ise Alzheimer hastalığının aile içindeki yansımaları , yaşlılık, zorluklarla mücadele, aile içi iletişim, dede-torun ilişkisi, koşulsuz sevgi, ve şehir hayatının getirdikleridir.  



Ağacın Hafızası kitabının özeti,Ağacın Hafızası kısa özeti,Ağacın Hafızası uzun özeti,Ağacın Hafızası konusu ve anafikri,Ağacın Hafızası kitabını oku,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.