Gökte Biri Var Kitabının Kısa Özeti

Gökte Biri Var Kitabının Kısa Özeti


Kitaptaki olayları bize anlatan Güneş’ tir. Güneş; sevimli, neşeli, meraklıdır. Bazen huysuzluk yapsa da çoğu vakit çevresine uyumlu bir çocuktur. Anneannesiyle aralarında sımsıcak bir sevgi bağı vardır. Annesinin ricalarını ve isteklerini de çoğu zaman yerine getirmeye çalışır Güneş. İnsanları , olayları iyi gözlemleyen bir yapısı vardır. Anneannesiyle kurabiye yapmaya bayılır. Çok değişik ve hayali oyunları vardır. Örneğin , oltasını rastgele fırlatmış balıkçıyı oynar. “Nasıl mı? Bakışlarımı o taşa, bu yaprağa, şu çatıya, o dala diye değdirerek. Sonunda oltama bir balık takıldı.

 Teldeki adam bakış açımı değiştirmişti. Konuşulanlardan daha fazla konuşulmayanlar, görünenden çok görünmeyenler çekmeye başlamıştı ilgimi. Teldeki adam gözlüklüydü. Gözlüklerinin benimkinden , babamın arkadaşlarınınkilerden farklı olduğunu anlamıştım. Kimsenin göremediği ayrıntıları büyüteç gibi büyütüyordu onunki. Yıkılma tehlikesine karşı boşaltılmış ahşap evin tahta oymalı kapı kolunu, çatı aralarındaki kuş yuvalarını, çocuk parkının köşesindeki, çevresini otlar büyümüş başı kopuk heykeli, fare deliklerini, eski binaların birindeki kirden pastan kararmış armayı o göstermese hangimiz görebilecektik?"

Gökte Biri Var sevim ak özeti,Gökte Biri Var uzun özeti,Gökte Biri Var kısa özeti,Gökte Biri Var konusu kahramanlar,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.