Haydi Yola Koyulalım Beyoğlu Macerası Kısa Özeti

 Haydi Yola Koyulalım Beyoğlu Macerası Kısa Özeti


Kahramanımızın ismi Sinan. Kendisi İstanbul’daki kültürleri ve tarihi eserleri tanımaya meraklı Bilgi Avcıları grubunun bir üyesi. Bu neden ile  köpeği Gezgin’le birlikte gizli görevlere gider ve görevini tamamlamak için de bol bol şifre çözer. Tabi bir de Bilgi Avcıları’nın define peşinde olduklarını sanıp onları takip eden Şifre Korsanları’nı atlatmakla uğraşır.

Sinan’ın yeni vazifesi , Taksim Meydanı’ndan başlayıp Galata Kulesi’nde son bulan bir Beyoğlu haritasını ve sembollerle dolu bir anahtarı paspasının üzerinde bulmasıyla başlar  .Doğru kullanılırsa şifreyi çözüp Sinan’ın yeni rotasını önceden öğrenmek mümkün. Sinan ve değerli görev arkadaşı Gezgin,  Rumeli Han, Çiçek Pasajı, Botter Apartmanı, Galata Kulesi gibi  yapıların etrafında turladıkça Beyoğlu tarihi hakkında çok ilginç bilgiler ediniyor okur. Ben Çiçek Pasajı’nın kapısındaki çocuk yüzü kabartmasının neyi simgelediğini ya da uzun zamandır atıl halde duran Botter Apartmanı’nın hikayesini öğrenince çok mutlu oldum örneğin. Her ip ucuyla birlikte çözülmesi gereken yeni bir şifre çıkıyor karşısına Sinan’ın, her çözümle de yeni bir tarihi yapının konuğu oluyor. Yol boyunca peşlerinde gezen Şifre Avcıları’ndan kurtulma yöntemleri de keyfimize keyif katıyor. Haritanın son durağı olan Tünel’e varıp, görevi tamamladıklarındaysa  serüven boyunca neden çok dikkatli davranmaları gerektiğini öğreniyor  Sinan.


Haydi Yola Koyulalım Beyoğlu Macerası özet,Haydi Yola Koyulalım Beyoğlu Macerası konusu kişileri,Haydi Yola Koyulalım Beyoğlu Macerası sara şahinkanat,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.