İstanbul'u Çalıyorlar Kısa Özeti

 

İstanbul'u Çalıyorlar Kısa Özeti


         Ömer Hepçözer adlı bir dedktifin yanında dedektif yardımcısı olarak çalışan Mustafa’nın karşılaştığı değişik olayları konu edinen kitap dedektiflik maceralarını seven küçük okurlar için nitelikli ve canlı bir okuma sunuyor.Dedektif Ömer Hepçözer ile yardımcısı Mustafa, Rumeli Hisar’ında bir arkadaşlarıyla görüşüp konser için gidecekleri Yedikule’ye geldiklerinde Yedikule’nin yerinde yeller esiyordur, dahası  orada buluşacakları Özden ve Elif de ortalarda yoktur.
Ömer Hepçözer ve Mustafa ilk  olanlara bir anlam veremeselerde cezaevinde çıkarttığı yangından fırsat bulup kaçmayı başaran amansız hırsız Carmen de bu olayın üzerine eklenince yaptıkları araştırmalar neticesinde taşlar bir bir yerine oturmaya başlar. 


            Önce Yedikule ortadan kaybolur  sonra ise Rumeli Hisarı derken İstanbul’daki en önemli arkelolojik bulgulardan biri olan bir iskelet ve Belgrad Ormanı da kayıplar arasına eklenince herkesi  telaş sarar. Mustafa da suçluları bir an önce yakalayıp Yedikule, Rumeli Hisarı ve Belgrad Ormanı’nı kaybetmemek için uğraşan babası ve Ömer Hepçözer’e teknolojik bilgisi sayesinde araştırmalar yapıp parçaları birleştirerek sonuna kadar yardım eder.Mustafa, Ömer Hepçözer’in dedektiflik bürosunda çalıştığı yaz tatilinde inanılmaz bir serüvenin parçası olmuştur. İstanbul’un mimari anıtlarının çalınmasıyla başlayan uluslararası kovalamacanın üzerinden bir yıl bile geçmeden, bu kez hem başka anıtlar hem de koskoca bir orman tehlike altındadır! İflah olmaz hırsızların yeni planlarını boşa çıkarmak ve sevdiklerini kurtarmak için işe koyulan ikili,  şifrelerin ve ipuçlarının izini sürer. 


İstanbul'u Çalıyorlar Kısa Özeti,İstanbul'u Çalıyorlar uzun Özeti,İstanbul'u Çalıyorlar konusu kişileri,İstanbul'u Çalıyorlar oku,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.