La Fontaine Masalları Kitap Özeti

La Fontaine Masalları Kitap Özeti

Aşağıda kitapta geçen bazı masalların özeti verilmiştir.

Yaşlı Adam ve İki Metresi: Bu masalımız ismi çocuklar için uygun olmayan kelimeler ifade eder. Metres yerine farklı bir kelime kullanılabilirdi. Ve bu masalımızda yaşlı bir adam evlenmeye karar verir. İki talibi vardır. Kadınlardan biri genç diğeri ise yaşlı imiş. Adam hangisiyle evleneceğine karar verebilmek için her ikisiyle de görüşüyormuş. Yaşlı kadın, adamı kendi yaşına benzetmek için her görüşmede kafasından bir siyah tel saç kopartıyormuş. Aynı şekilde genç kadında adamı kendi yaşına benzetmek için her görüşmede bir beyaz tel saç kopartıyormuş. Sonunda adam kel kalınca evlenmekten vazgeçmiş.

İki Katır: Katırlardan birinde yulaf diğerinde para yüklüymüş. Gümrükten geçerken yulaf yüklü katırdan vergi almışlar. Para yüklü katır kendini beğenmişlik yapmış. Sonra eşkıyalarla karşılaşmışlar. Yulaf yüklü katıra hiçbir şey yapmaz iken para yüklü katırı epeyce hırpalanmışlar. Hiçbir zaman üstünlük göstermemek gerektiğine dair güzel ders veren bir masaldır.

Kurtla Köpek: Açlıktan ölmek üzere olan kurt, besili bir köpek ahbap olur. Köpek derki gel bizimle yaşa hiç aç kalmazsın. Her türlü yemek artıkları senin olur. Kurt bu fikre sıcak bakmış ancak köpeğin boynundaki tasmayı görünce özgürlüğün önemini daha iyi anlamış.

 Karga İle Tilki: Tilki karganın ağzındaki peyniri kapmak için ona türlü iltifatlar eder. Bunlara inanan karga peynirini tilkiye kaptırır.


Öküz Olmak İsteyen Kurbağa: Öküz kadar şişman ve heybetli olmak isteyen kurbağa kendini şişirdikçe şişirir ve sonunda çatlar.

Hırsızlar ve Eşek: Bu masalımızda iki hırsız bir eşek çalar. Eşek konusunda anlaşmazlığa düşerler. Biri satalım parayı bölüşelim, diğeri satmayalım derken büyük bir kavgaya tutuşurlar. Bu kavga sırasında başka bir hırsız eşeği çalar.

La Fontaine Masalları özeti,La Fontaine Masalları örnekler,La Fontaine Masalları kitabının kısa özeti,La Fontaine Masalları uzun özeti,KİTAP ÖZETLERİ,


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.