Tuhaf Bilimler Akademisi Kısa Özeti

Tuhaf Bilimler Akademisi Kısa Özeti


           Tüm  çocuklar  gibi Nadir de annesinin gözünde dünyanın en özel ve en zeki çocuğudur. Bu nedenle küçük yaşlardan itibaren annesinin zoruyla pek çok kursa gider; fakat Nadir kendini  iyi tanıyan bir çocuk olarak diğerlerinden üstün bir yanının olmadığının farkındadır. Elbette her çocuk gibi iyi olduğu alanlar vardır ama bunların annesinin   istekleriyle uyuşmadığını bilmektedir.

           Bir gün Nadir, yaşamını tamamen değiştirecek bir gün yaşar. Ülkenin en zeki çocuklarının seçildiği Bilim Akademisi’nden okula bir heyet gelerek öğrencilerin zekâlarını ölçmek için bir test yapar. Nadir, akıl almaz bir biçimde Bilim Akademisi’ne girmeyi başararak annesi dâhil olmak üzere herkesi şaşkınlıklar içinde bırakır. Akademiye nasıl girdiğiyse bir kişi hariç herkes için tamamen belirsizdir. Nadir, akademiye ait olmadığını düşünerek gitmesine rağmen beklediğinden daha da zor bir ortam ile karşılaşır. Akademi öyle bir yerdir ki herkes sadece kaç soru çözüldüğü ile ilgilenir, gülmek hiç hoş karşılanmaz. Arkadaş edinmek bile zaman kaybı olarak görülür. Hatta test çözmeye ayırdıkları zaman artsın diye zaman tasarrufu amaçlı projeler bile yapılır.


Tuhaf Bilimler Akademisi özeti,Tuhaf Bilimler Akademisi konusu,Tuhaf Bilimler Akademisi ana düşüncesi,Tuhaf Bilimler Akademisi uzun özeti,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.