Yeryüzünün Kalbi Kitabının Kısa Özeti

 Yeryüzünün Kalbi Kitabının Kısa Özeti


Afrika'da hayatını sürdüren  Mbuti kabilesinin bir üyesi olan Bamba, Afrika'da yaşadığı hayattan oldukça memnundur ancak bir etkinlik nedeniyle Türkiye'ye gidecektir.uçağa biner ve havalanırlar; aşağıda gözüken yeşillikler, bir süre sonra kaybolur.

       Türkiye'ye geldiği vakit onu Aslı ve eşi İlker karşılar. araba denen 4 tekerlekli, garip bir araca binerler. etrafı tamamen gri duvarlarla, ışıklı yazılarla kaplıdır, lakin ağaçlar, griliğin arasında gözükmez bile. daha ilk günden sıkılan Bamba, kabilesini, çok sevdiği ağacını, evini özler. Aslı ile İlker, ona çok iyi davranırlar. Aslı ve İlker'in oğlu Deniz'in gittiği okula başlayan Bamba, çok değişik gözüküyordur ve sıkılıyordur. kendi yaşındaki çocuklar, televizyon denilen kutunun başında zamanlarını  geçiriyorlardır. ellerinden bırakmadıkları telefon denen alet yüzünden etraflarında olan bitenden haberleri yoktur.

Bamba, çevresindeki insanlara, unuttukları şeyi hatırlatmaya, yeşili ön plana çıkarmaya, hayvanlara daha fazla önem verilmesi gerektiğine dair insanları artık uyandırmaya karar verir. Türkiye'de birçok şey yaşar, Aslı ile İlker'in önyargıları, boğucu gri duvarların üzerine gelmesi, insanların onunla alay etmesi. 

İki ay kadar  sonra Türkiye'deki yolculuğu sona erer ve Bamba, büyük bir heyecanla evine, kabilesine kavuşmak için uçağa biner. Memleketine döndüğü için çok mutludur, ama onu  en çok üzen şey, en sevdiği ağacının şehirli kişiler  tarafından para için kesilmesidir.


Yeryüzünün Kalbi kısa özeti,Yeryüzünün Kalbi özgür balpınar kısa özeti,Yeryüzünün Kalbi uzun özeti,Yeryüzünün Kalbi konusu kişileri,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

6 yorum:

  1. Lütfen azıcık özen gösterin

    YanıtlaSil
  2. Azıcık önem verin çok eksikler var

    YanıtlaSil
  3. ozetler hem kısa hem de çok iyi tebrik ederim

    YanıtlaSil
  4. Lütfen özetleri güzel yazın üşeniyoruzda sitelere geliyorum ama güzel ve eksik yazmayın

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.