Dokuzuncu Hariciye Koğuşu Kitabının Test Soruları


Dokuzuncu Hariciye Koğuşu Kitabının Test Soruları

1- Eserde  Roman kahramanının hastalığı nedir?


A) Akciğer kanseri

B) Verem

C) Bağırsak kanseri

D) Dizde iltihaplanma

E) Ülser


CEVAP: D


2.Kitap  hangi mekanda başlıyor?


A) Çocuğun evindeki eşyaların tasviriyle

B) Sokaktaki ahşap evler arasında

C) Hastane koridorunda

D) Konağın bahçesinde

E) Çocuğun annesinin odasında


CEVAP: C




3-Eserde  köşkten ayrılıp evine dönmek istemesinin nedeni nedir?


A) Annesini özlemesi

B) Hastalığının iyileşmesi

C) Vücudun tedaviye cevap vermemesi ve iyileşme ümidinin kalmaması

D) Nüzhet ile annesinin kendi hakkında konuştuklarını duyması

E) Evini özlemesi


CEVAP: D


 


4-Eserde Paşa İstanbul’un hangi semtinde oturuyor?


 


A) Üsküdar

B) Erenköy

C) Fatih

D) Kadıköy

E) Maltepe


CEVAP: B


5- Kitapta hasta çocuğa “Hamlet” piyesinin mezarlık sahnesini hatırlatan olay aşağıdakilerden hangisidir?


A) Yoldan geçerken bir cenaze görmesi

B) Gidilen bir piyesten bahsedilmesi

C) Gece, yatağında yapayalnız kalması

D) Bir kadavra odasına girmesi

E) Yattığı odanın penceresinin mezarlığa bakması


CEVAP: D


6- Eserde Nüzhet’in gitmek istediği ve Dr.Ragıp’ın onu götürmeye söz verdiği şehir neresidir?


A) Londra

B) Paris

C) Berlin

D) Roma

E) Atina


CEVAP: C




7-Romanda Kahramana suçların en ağırı gibi gelen şey nedir?


A) Yalan söylemek

B) Aşık olmak

C) Sakat olmak

D) Yetim olmak

E) Yatalak olmak


CEVAP: A


8-Eserde  Kahraman, hastalığını kaç sene çekiyor?


A) 3 

B) 4 

C) 5

D) 6

E) 7


CEVAP: E




 

9- Kitap  hangi tür romana örnek kabul edilir?


A) Psikolojik

B) Sosyolojik

C) Tarihi

D) Biyografik

E) Egzotik


CEVAP: A


10- Eserde  Paşa, emekli olduktan sonra evde ne beslemeye başlıyor?


A) Bülbül

B) Kedi

C) Balık

D) Saka kuşu

E) Güvercin


CEVAP: D



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.