Karışık Kitabının Kısa Özeti

 Karışık Kitabının Kısa Özeti

karışık kısa özeti,karışık kitabının uzun özeti,karışık roman özeti,karışık kitabının konusu,karışık ana fikri,KİTAP ÖZETLERİ,

Kitabın  konusu ırkçılık. Küçük bir çocuğun ağzından, ırkçılık kavramını saf ve temiz bir şekilde okuyarak annesi ve babası boşanmış bir çocuğun neler yaşadığına, hangi hisleri hissettiğine şahit oluyoruz. O, annesinin yanındayken Izzy, babasının yanındayken Isabella’dır. Beyaz bir anne, siyah bir baba bunun yanı sıra her hafta farklı bir ev, bir bakıma farklı bir yaşam  ve ortada beyaz bir annenin, siyah bir babanın melez bir kızı.

Isabella anne ve babasının boşanması neticesi ile var olan zorlu yaşama katlanmak zorundayken birde ten rengi yüzünden okulda arkadaşları tarafından ırkçılığa maruz kalan henüz 11 yaşında bir kız çocuğu. Anne ve babası boşanmış 11 yaşındaki Isabella, her hafta değişik bir hayata geçerek annesi ve babası arasında bölünmüş durumdadır. Isabella ile birlikte yalnızca ırkçılık kavramını değil annesi ve babası ayrı olan çocukların da yaşamına dokunuyoruz. Isabella, ailesini üç ayrı parçaya ayrılmış, kendisini ise ikiye bölünmüş bir çocuk olarak niteler. O artık annesinin Izzy’si babasının Isabellası’dır.

Boşanma ile beraber ebeveynlerin bencilliklerinin çocuklar üzerindeki etkilerinin yanı sıra ırkçılık hakkında da farkındalık oluşturacak nitelikte güzel  kitaptı.

Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.