dostlukla arkadaşlıkla ilgili deneme kompozisyon

DOSTLUK İLE İLGİLİ DENEME KOMPOZİSYON

KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,dostlukla ilgili kompozisyon,dostlukla arkadaşlıkla ilgili deneme kompozisyon,dostlukla arkadaşlıkla ilgili deneme,


             Bu dünyada yaşayan bir kişi  olarak herkesin  kötü huyları, zayıf  tarafları  olabilir. Fakat  bizler bu hatalarımızın  veya eksikliklerimizin  farkında olmayız çoğu kez . Onları en iyi   fark eden  de bizi dışarıdan gözlemleyen kişiler görür. Ama   bu hatalarımızı gören kişilerin  birçoğu, bizimle kötü olmamak, bizi sinirlendirmemek   veya  diğer insanlar tarafından daha kötü görünelim diyerek  sesini çıkarmaz ve bizi uyarmazlar. Bu konuda kendilerine göre yanlış da olsa   çıkar yolları vardır. Bu çıkar yanlarına sığınıp bize karşı  yanlışlarımızı  söylemezler . Bizim arkamızdan konuşabilirler. Ama   gerçek dostlarımız, bize karşı bu şekilde  davranmazlar. Herhangi bir hatamız, kusurumuz   ve yanlışımız olursa bizi ilk uyaranlar da yine  bizim dostlarımızdır . Bizi uyarırlar ki  yanlışlarımızı düzeltelim eksik olan yanlarımızı   tamamlayabilelim veya kusurlarımızı örtebilelim. Bu İşin en güzel tarafı  ise bize bu yanlışlarımızı   başkalarının yanında değil, yalnız  bizimle birlikte oldukları zaman  söylemeleridir. Bunu içindir ki  gerçek dost, ayıplarımızı diğer kişilerin   yanında anlatan değil, onu diğer kişilere   karşı örten; ancak bize de anlatandır. Onun içindir ki biz bu kişilere  gerçek dostumuz deriz.
    Her insanın bu hayatta sırlarını söyleyebileceği , güveneceği dostları olmalıdır. Yer geldiği zaman başını omzuna koyabileceği gerçek dostlara sahip kişiler bu dünyadaki en şanslı kişilerdir. Dostlarla aramıza basit çıkar ilişkileri girmemelidir. Gerçek dostumuz bizim iyi ve kötü  taraflarımızı bilip ona göre davranır. Hatalarımızı yüzümüze karşı söyler.

         Hataların , kusurların  söylenmesi, hiçbir kişinin  hoşuna gitmez. Kendimiz bunları bilsek bile, diğer kişiler   tarafından söylenmesi  bize acı verir. Söyleyenler  bizim dostlarımız olsa bile biz yine bu duyguyu yaşarız. Ancak dost, bunu bilip bu durumu   göze alıp söyler. Bunun içindir  onun için önemli olan kısa bir anda   yaşayacağımız üzüntü değil; uzun süre sahip olacağımız gerçek  mutluluktur. Bunun için bu hayatta gerçek dostlarımıza sahip çıkmalıyız.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.