doğal kaynakların bilinçsiz tüketilmesinin sonuçları neler olabilir

DOĞAL KAYNAKLARIN BİLİNÇSİZ TÜKETİLMESİNİN SONUÇLARI NELER OLABİLİR? DOĞAL KAYNAKLARIN TÜKETİLMESİ İNSAN YAŞAMINI NASIL ETKİLER ?
TOPRAK , SU , ORMAN ,MADEN GİBİ KAYNAKLARIN HIZLI VE BİLİNÇSİZCE TÜKETİLMESİNİN SONUÇLARI NELER OLABİLİR? BU BİLİNÇSİZ TÜKETİM İNSAN YAŞAMINI NASIL ETKİLER?



      İnsanlara hayatlarını  kolay sürdürmesi için birtakım şeyler  verilmiştir. Bu kaynaklar insan yaşamının vazgeçilmez unsurlarındandır. Öncelikle  su ve toprağın bilinçsiz bir şekilde kullanılması neticesinde  insan sağlığı birçok açıdan olumsuz yönde  etkilenmektedir. İnsanlar su kaynaklarını bilinçsiz bir  şekilde kullandığı zaman sağlık açısından  oldukça olumsuz etkilenmektedir. Aynı anda  bu kaynaklar üzerinde gelecek kuşakların da hakları vardır. Bunların hepsini biz tüketirsek  gelecek nesillere kullanacakları bir şey kalmaz. Toprak bilinçsiz bir  şekilde kullanıldığı zaman ise insanların öncelikle  beslenme sıkıntılarını da birlikte getirir. Çünkü insanlar gıda açısından  tamamıyla toprağa bağlıdır. Ormanların bilinçsiz bir şekilde tüketimi  ise başlı başına bir sıkıntı  oluşturur. Çünkü herkesin bildiği gibi  ormanlar dünyamızın akciğerleri durumundadır. Ormanlar bilinçsiz bir biçimde  kullanıldığı zaman dünyamız oksijensiz kalır. Aynı anda  ormanlar insanların birçok açıdan  ihtiyacını karşılar. Ormanlar bilinçsiz tüketildiği  zaman ise insanlar birtakım ihtiyaçlarını karşılayamaz.
      Madenlerden insanlar   ihtiyaçlarını karşılar. Isınmadan ,  kullandığımız eşyalara kadar madenlerden çeşitli yerlerde  faydalanılır. Bu kaynakların bilinçsiz şekilde tüketimi  de çeşitli sıkıntılara  yol açabilir.

     Yukarıda değindiklerimizi  toparlamak gerekirse toprağın , suyun , ormanların , madenlerin vb.   hızlı ve bilinçsiz bir şekilde  tüketilmesi geri dönüşü olmayan sorunlara  yol açacağı için tüm insanlık bu açıdan  duyarlı olmalıdır.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.