kızılay kara gün dostudur sözünü doğrulayan kanıtlar yazınız



KIZILAY KARA GÜN DOSTUDUR SÖZÜNÜ DOĞRULAYAN KANITLAR YAZINIZ


Kızılay, yaptığı çalışmalarını insanlara yardım yaklaşımıyla devam ettirir. İnsanlar arasında en ufak bir ayrım gözetmez. İş birliği ve dayanışma içinde insanların her zaman  yardımına koşar. Yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada yaşanan afetlerde de zarar gören insanlara yardım elini uzatır. Şimdi bunu açıklayan kanıtları hep birlikte görelim:

“Kızılay kara gün dostudur.” Özlü sözünü  doğrulayan kanıtlar:
1  . Ülkelerindeki yaşadıkları savaş ortamı nedeniyle  evlerinden ayrılmak zorunda kalarak Türkiye’ye çeşitli yollardan sığınan Suriyelilere yardımlarını sürdüren Türk Kızılayı, son olarak da  Halep’ten gelen Suriyelilere de yardım için çeşitli şehirlerde  çalışmalarını yoğunlaştırdı.
2 . Halep ve çevresinde artan şiddetli çatışmalar sebebiyle  yaşadıkları yerleri terk ederek gelen Suriyeliler için Türkiye sınırı yakınında kamp kuruldu.

3.  Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olan Van depremi sırasında burada evleri yıkılan insanlarımıza çadır , giyecek ve yiyecek yardımında bulunmuştur. Ayrıca burada yaşayan insanların temel ihtiyaçlarını gidermiştir.

4.  Geçtiğimiz yıllarda Habeşistan ‘ da olan deprem yüzünden zarar gören insanlara gıda malzemeleri Kızılay aracılığıyla gönderilmiştir. Ayrıca burada yaşayan insanlara çeşitli alanlarda sağlık hizmetlerinde bulunmuştur.

Yukarıda saydığımız örneklerle de görüldüğü üzer Kızılay , yardımlarını yaparken hiçbir dil , din , ırk ayrımı gözetmez. Dünyanın herhangi bir yerinde olan felaketlere her zaman yardım elini uzatmıştır


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.