misafir ve misafirlikle ilgili deneme kompozisyon

MİSAFİR VE MİSAFİRLİKLE İLGİLİ DENEME KOMPOZİSYON

   Bizimmisafirlikle ilgili yazı,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,misafir ve misafirlikle ilgili deneme kompozisyon,misafir konulu deneme,misafirin  önemiyle ilgili deneme, 

milletimiz için  misafirlik kavramı çok  büyük önem taşır. Eski çağlardan  beri toplumumuzda misafirler   iyi şekilde ağırlanmaya çalışılmıştır. Onlar için evin en güzel odası ayrılır , o gelince evde en güzel yemekler pişerdi. Hatta kızgın olunsa bile misafire belli etmemek için kızgınlık belli edilmez. Bizim kültürümüzde misafir işte bu kadar çok önem taşır. Misafirperver olmak Türk toplumunun genel  bir özelliğidir diyebiliriz. Bir misafir geldiğinde misafirin kendisini yabancı hissetmemesi adına her şey yapılır. Onun o günkü rahatı herkesin rahatından daha çok önem taşır. Çünkü onun Allah tarafından gönderildiğine inanılır. . Öyle ki misafirin geldiği  evi kendi evi gibi benimsemesi istenir ve bu amaç için  ev sahibi elinden geleni yapar. Misafir gelen evde   bayram havası yaşanır. Evde çeşit çeşit yiyecekler ve çeşitli şeyler  misafirlere sunulur. Bununla beraber  misafirlere en güzel odalar sunulur ve tüm ihtiyaçları karşılanır.
     Misafirlerin memnun kalması kaldığı evden  ev sahibi için oldukça önemlidir. Misafirlerini en iyi şekilde ikram  için çabalayan ev sahibi misafirini gayet memnun bir şekilde uğurladığında kendi de memnun olur. Türk geleneğinde misafirlik  büyük önem taşıdığından bu amaçla her kişi  elinden geleni yapmaktadır. Anadolu  ‘ nun hemen hemen her yerine misafir olarak gidin. Sizi ne kadar sıcak kanlı olarak karşıladıklarını göreceksiniz.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.