seçmek istediğim mesleğin özellikleri ve kendi özelliklerimin karşılaştırması

SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEĞİN ÖZELLİKLERİ VE KENDİ ÖZELLİKLERİMİN KARŞILAŞTIRILMASI


       Öncelikle yazımızın başında şu önemli noktayı belirtmekte fayda var: Bir insan  kendi mesleğini seçmeden önce kendine şu soruları sormalıdır: Acaba ben bu meslek dalı  için yeterli miyim ? Ya da  benim özelliklerim bu meslek   için uygun mudur? Bu sorulara verilecek cevabınız  evet ise o meslekte kişi  kendini geliştirmelidir. Aksi taktirde kendine göre  mesleğin seçilmemesi kişiyi tüm hayatı boyunca rahatsız edecektir. Bir örnekle bu durumu açıklamak gerekirse çekingen , pısırık bir ruh haline sahip bir kimse kendine hedef olarak avukat olmayı koymamalıdır. Çünkü avukatlık konuşkanlık , atılganlık isteyen bir melek dalıdır. Aynı zamanda kişi kendine meslek seçerken ya da kendine bu noktada birhedef belirlerken kendi zeka alanına da dikkat etmelidir. Çalışmayan , başarmayan bir insanın kendisine doktorluğu seçmesi mantık dışı bir olaydır.
    Ben sporcu olmak istiyorum. Kendi özelliklerimin sporcu olmak için yeterli olduğunu düşünyorum. Sporculuğun gerektirdiği fiziki ve ruhsal özelliklere sahip bir yaşam sürüyorum. Oldukça hareketli bir yaşamım var. Bu durumun benim sporcu olmamda büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda davranışlarımda ölçülü olduğumu düşünüyorum. Başkalarının haklarına da her zaman saygı duyarım. Tüm bunları topladığım zaman ben sporculuğun gerektirdiği tüm özelliklere sahip bir kişiyim.
KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,seçmek istediğim mesleğin özellikleri ve kendi özelliklerimin karşılaştırması,seçmek istediğim mesleğin özellikleri ve benim özelliklerim,


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.