sıfatlarla ilgili hikaye

SIFATLARLA İLGİLİ HİKAYE
(sıfat olan kelimeler aşağıda parantez içinde verilmiştir?


sıfatlarla ilgili öykü yaz,içinde sıfatların olduğu hikaye,sıfatlarla ilgili hikaye,içinde niteleme sıfatı olan hikaye,

    Samet   o gün  okula gidecekti. Okulla ilgili kötü (niteleme sıfatı) şeyler düşünüyordu.  Ama daha üç (sayı sıfatı) saat vardı.  Samet ‘in  düşündüğü kafasında  bir(belirsizlik sıfatı) şey vardı; o da “acaba ben okulda neler yaşayacaktım?”  Ben biraz uyuyayım da vakit  hızlı şekilde geçsin dedi  kendine. Ama bir(belirsizlik sıfatı)  türlü uyuyamadı. Bir  (belirsizlik sıfatı) anda “buldum bana birisi masal okuyacak fakat  o(işaret sıfatı)  zaman uyuyabilirim ” dedi. Annesi de  “ben okurum” dedi Samet ‘e .   Samet buna   sevindi ve annesi aldı eline   okumaya başladı. Bu (işaret sıfatı) sırada  okul zaman gelmişti bile. Samet okula gitmek için saati   kurmuştu. Samet heyecanla koştu ve  yaşlı (niteleme sıfatı) babasını   uyandırdı. Babası korka korka uyandı. Samet buna çok güldü birlikte kahvaltı yaptıktan sonra   çıktılar.
         Samet babasıyla   okula gelmişti. Hala merak ettiği   aklındaydı. “Acaba kimlerle tanışacağım?”   düşünüyordu. Hemen   koştular. Babası Samet’ i okula bırakıp işe gidecekti ve akşam dönüşte Samet’ i okuldan alacaktı. Ayrılmadan önce Samet ile   konuştular. Babası Samet ‘ e:
     “Sakın  kötü (niteleme sıfatı) arkadaş edinme , iyi(niteleme sıfatı)  arkadaşlar edin.” dedi.  Samet “tamam” dedi babasına. Samet sınıfa gitmişti yaşamış olduğu o gün  (işaret sıfatı)     en heyecanlı (niteleme sıfatı) gününü yaşamıştı.  Birçok (belirsizlik sıfatı)arkadaş edinmişti.Mutluydu. Hiç bu(işaret sıfatı) kadarını ummuyordu. Güldüler,oyunlar oynadılar,eğlendiler,     bağırdılar ve   yoruldular. Öğretmenini de   sevmişti. Okulun  birinci( sayı sıfatı)  günü böyle güzel geçti. Zil çaldı. Aşağı indiğinde     Samet’i bekliyordu. Birlikte   çıkarken Samet arkasını dönüp okuluna   baktı ve derin derin    iç çekti ve şöyle düşündü. “Yarının  olmasını iple çekiyorum.’’


Share:

3 yorum:

  1. ''O gün okula gidecekti '' cümlesindeki ''o'' işaret sıfatıdır arkadaşlar bilginize .

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.