bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim kompozisyon kısa

BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM KOMPOZİSYON KISA

Yaşam  her zaman insanların daima  ilişkiler içinde olmasını gerektirmektedir.Bu ilişkiler aileden başlamaktadır.En yakınlarımız bizim aile bireyleridir.Fakat bir de arkadaşlarımız dostlarımız ile yakın münasebet  içinde oluruz.
İnsanların kendi huylarına  uygun insanlar ile arkadaşlık etmeleri daha kolay anlaşmalarını ve ilişkilerin iyi  olmasını sağlamaktadır.Bu sebeple  kendi kişiliğimize uymayan insanlar ile hayat görüşlerimiz   uzak olmaktadır.Ama  bir de ister istemez arkadaş olduklarımız vardır.Bunlar da çeşitli  iş arkadaşlığı,okul arkadaşlığı gibi olanlardır.İnsanların huyları  ve yaptıkları işler  göz önüne alınır ve bunlara göre değerlendirilir.Hırsız olan bir kişi  ile arkadaşlık ederseniz siz de hırsız muamelesi görürüsünüz.Çünkü  diğer insanlar “demek ki anlaşabiliyorlar ve aynı huydalar” diye hissetmeye  başlar.Bu sebeple  arkadaş seçerken çok dikkatli olmak gerekmektedir. İnsanların yaşamları  boyunca değer verdikleri onur   ve şeref gibi kavramları kaybetmemeleri için sadece  kendi hal ve hareketlerine göre değil aynı anda  arkadaşlarını seçerken de dikkatli olmaları gerekir.
            Kimlerle arkadaşlık kurarsanız , kimlerle oturup kalkarsanız, onların huylarından  size, sizin huyunuzdan  onlara bir şeyler geçer. İnsan, beraber olduğu  kişilerden etkilenir. İnsan daha çok anlaştığı, sevdiği, yanında bulunmaktan sevdiği  kimselerle arkadaşlık eder ; dostluk eder. Dolayısıyla bir kimsenin iyi veya  kötü olduğu, arkadaşlık kurduğu kimsenin kişiliğine bakılarak anlaşılabilir.
          İnsanlar  zamanla birlikte olduğu kişilerden , bulundukları ortamlardan etkilenirler. Birlikte bulundukları kişiler  iyi ise iyi kötü ise kötü olurlar. Eş dost  çevresi kötü olan insanlar, bu kişiler ile dolaşıp aynı işleri yapmaktan bir müddet  sonra kötü yola girerler. İyi olanlar ise her zaman iyi , sevecen ve hoşgörülü olurlar. Çocuklarımız kötü bir yerde  yetişiyorsa ve arkadaşları kötü eylemlerde  bulunuyorsa çocuklarımız bir zaman  sonra kötü huylu olurlar. Aynı şekilde iyi bir arkadaş ortamındaysa  hayatta çok daha başarılı  olurlar.
    Arkadaşların yaşamımızın  her dönemindeki etkileri tartışılmazdır. Eğer arkadaşlarımız iyi huylu, iyi işler yapan insanlarsa  bizler de onlarla   iyi işlerle uğraşırız. Örneğin ; birinin arkadaşı kitap okumayı seviyor ve daima  okuduğu kitaplardan bahsediyor. Bir zaman  sonra bu kişi de o kitapları merak ederek okumaya başlar. Bir diğer kişinin arkadaşı da sigara kullanıyor. Zamanla o da arkadaşından görerek  sigaraya alışabilir. Tüm bu sebeplerle arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz.

KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim deneme,bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim kompozisyon kısa,


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.