suyun faydaları konulu deneme kompozisyon

SUYUN İNSANLARA SAĞLADIĞI FAYDALAR DENEME KOMPOZİSYON



   Su, bu yaşamda  insanlara verilen en büyük mucizelerin başında gelir. Kişi  vücudunun çoğunun su olduğu düşünülürse ve içinde yaşadığımız dünyanın büyük çoğunun  su olduğu göz önüne alınırsa durumun değeri  daha da artmaktadır. Bu yaşamda  su olmadan hiçbir şey olmaz. Su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. Hiçbir bitki de  çiçek açmaz. Zaten bunun için suya yaşam mucizesi adı da veriliyor. Su, her   canlının beslenebilmesi için nasıl ki vazgeçilmez bir öge  ise, insan için de vazgeçilmez bir şeydir.
            Bu konuda yetkili  kişiler , yakın gelecekte suyun petrolden daha önemli   olacağını savunmaktadır. Ancak insanlar da suyun değerini  bilememektedir. Su, ileride değil, geçmişte ve günümüzde de en önemli   şeylerden biridir. Su bulamadığımızı  düşünmek bile kötü  bir şeydir.  Beynimizin dörtte üçü,  adalelerimizin dörtte üçü  , kemiklerimizin beşte biri hep sudur. Akşam uyumadan  önce alınan   su kalp krizini  önlediği gibi, sabah yataktan kalkınca   içilen su iç organların daha da rahat çalışmasını temin eder. Yemekten bir müddet   önce alınan bir bardak su sindirimi  kolaylaştırırken, banyo yapmadan  önce içilen su tansiyonu düşürmeye de yardımcı olur.  Fakat bütün bu saydığımız daha nice yararlı  işlerin meydana gelmesinde unutulmaması  edilmemesi gereken en önemli nokta da , içtiğimiz suyun  çok temiz olmasıdır.

    Yukarıda değindiklerimizi  toparlamak gerekirse su , gerçekten de bir hayat  mucizesidir. Suyun değerini iyi bilmeliyiz ve ona göre de suyu israf etmemeliyiz.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.