kendini gelecek zamanda düşünmekle ilgili hikaye

 GELECEKTE NELER OLABİLİR , GELECEKTEKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELER HAKKINDA  HİKAYE

  O gün benim için  çok yoğun bir gün olmuştu. Üç  tane yazılı yapmıştık.  Teneffüs aralarında bil çok yoğun bir zaman  geçirdim. Sürekli ders çalıştım. Eve geldiğimde çok yorgun  bir haldeydim. Çok yorulmuştum. Ailem  bendeki bu değişikliği hemen fark ettiler. Bana   çok yorulup yorulmadığımı bile sormadılar. Çünkü durumumdan  çok yorgun olduğum anlaşılıyordu. Onun için akşam yemeğimi yiyip akşam olur olmaz da yatağa girdim. Hemencecik  uykuya dalmışım. Rüyamda:

-Kendimi bir anda gelecekte 2100 yılında buldum. İnsanlar çok değişik giysiler  giyiyordu. Aralarında bir ben farklı  kıyafetteydim. Ayrıca yemek denen bir şey   yoktu. İnsanlar yemeği unutup değişik kapsüllerle besleniyor. Ayrıca etrafta  koca koca robotlar dolaşıyordu. Sorduğumda bunların insanlara yardımcı olduğunu , insanların her şeyini  yaptıklarını söylediler. Ulaşım araçları da  kaybolmuştu. Dikkatimi çeken bir şey de hiçbir yerde bir ulaşım aracının olmamasıydı. Çünkü   insanlar ışınlamayı bulmuşlar. Uzaklık  ne kadar fazla  olursa olsun yalnızca birkaç salise  içinde istedikleri yere hemencecik  varıyorlardı. Ayrıca insanlar birbiriyle daha az samimiyet  kurup daha da az konuşuyordu. Daha  sonradan öğrendiğime göre insanlar birbirlerinin  beyinlerini  okuyabiliyorlarmış. Dünyada şu anki petrol savaşları da  yerini su savaşlarına bırakmıştı. Devletlerin hepsi birbirine karşı düşmandı. Yanıma birisi yavaşça sokulup  sen bu giysiyle  neden böyle dolaşıyorsun, vücudun zarar görür dediğinde birden nefes nefese  uykumdan uyandım. Allah ‘ ım dedim , iyi ki ben bu dünyada yaşıyorum. Gelecekteki yaşam hiç de iyi  değilmiş , dedim.

KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,zamanda yolculukla ilgili hikaye,kendini gelecek zamanda düşünmekle ilgili hikaye,gelecekte neler olabilir hikaye,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.