sosyal medyanın zararları kompozisyon deneme

SOSYAL MEDYANIN ZARARLARI NELERDİR? SOSYAL MEDYANIN ZARARLARIYLA İLGİLİ KOMPOİZİSYON , DENEME
 


                      Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile beraber , insanların yaşama bakış açısı da değişiyor. Bilhassa    bilgiye kolay yoldan erişim imkanı  insanların yaşamlarını  geliştirmekle beraber  bir o kadar da mahvediyor. Tek bir işlemle  yapılan alışverişler, ödenen faturalar vb.   insanların hareket alanını oldukça kısıtlıyor.
Tüm bu  kolaylaştırıcı etkilerin artışıyla, insan ilişkileri telafisi olmayan  yaralar almakta. Özellikle günümüzün çok  olarak kullanılan sosyal paylaşım siteleri yüzünden  insanlar sosyalleştiğini düşünürken, esasen  asosyalliğe   adım atıyorlar, bunun farkında değiller.. Yapılan araştırmalar da bunu  gösteriyor ki; sosyal paylaşım siteleri esasen  insanların psikolojisini olumsuz olarak  etkiliyor. Yine yapılan araştırmaların neticesinde , internetten uzaklaştırılan kişilerin hayatlarında olumlu anlamda birçok değişiklik olmaktadır. Ekranın karşısında, oturduğumuzda fazlasıyla olumsuz etkileniyor, fakat fark edemiyoruz. İnsanlarla iletişimimiz yalnızca  yazıdan ibaret olmaya başlıyor. Konuşmak adına gösterdiğimiz çaba, çok az kalıyor. İnsanlar ile  yüz yüze konuşmaya hasret kalıyoruz. Ve ne zaman  insanlarla karşı karşıya gelsek, iletişim kuramamaktan  yakınıyoruz.  Çünkü hayatlarımız yalnız  internetten  ibaretleşiyor. Önce hâl hatır ile  başlayıp ardından bir iki çeşit değişik  konulardan bahseder olsak da, konular gene  dönüp dolaşıp, aynı yere geliyor. Karşımızdakinin sosyal paylaşım sitelerindeki etkinliklerinden , gittiği yerlerden, yazdığı sözlerden,  paylaştığı videolara kadar her şeyi  konuşuluyor. Bu da azmış  gibi, sanal dedikodular da birbirini kovalıyor. Beğendiği kişiyi  gösterip, yazdıklarından ve yaptıklarından açıyorlar muhabbetleri. Kısaca muhabbet  bozuluyor, muhabbetler koyulaşmak yerine  sıradanlaşıyor.
Kişiler  sosyalleşmekten   uzaklaşıyor, fakat kimse  fark etmiyor. Herkes birbirini uyarıyor fakat  dönüp de aynaya bakmıyor.   Hal böyle olunca da herkes kabahati başkasında arıyor. Şairin dediği gibi : Gittikçe artıyor yalnızlığımız.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.