zaman ile ilgili kompozisyon


 ZAMAN İLE İLGİLİ  KOMPOZİSYON DENEME


                  Zaman , genel anlamda  akıp giden  süreye denir. Peki yaşadığımız zamanı bu kadar değerli yapan   nedir? Biliyoruz ki zaman  konulu  bir yığın  atasözü ve deyim vardır. Bu deyimlerin hemen hepsi de zamanımızı  iyi geçirmemiz gerektiğini   söyler.  Vakit nakittir. Vb gibi . Zamanımızı   nasıl değerlendirebiliriz?  vb.  soruları her daim   duyarız.  Etrafımızdaki  kişiler  zamanın değerini  ileride  daha iyi anlayacağımızı söylerler.
Zaman , kişiler  için çok değerli bir hazinedir. Giden  zaman   gelmeyeceği gibi şu anki  zamanı da bizler  anlamadan hayatımızı sürdürürüz. Sonra bir de bakmışız  ki zaman geçmiş. Bu sebeple    insanların en değerli  hazinesidir zaman . Bu değerli hazineyi nasıl kullanacağı  ise kişilerin    elindedir.  Pek çok  insan yapamadığı olaylar   için pişmanlık duyuyor ve zaman akıp geçti ,  diyor.   Kişiler  eski fotoğraflara  baktığında zamanı   daha iyi anlayabiliyor. Zaman ne kadar da  tez   geçmiş diye insan düşünüyor. Mühim  olan ise  o zamanı dolu   yaşamaktır. Zaman bir şekilde geçip gidiyor. Zamanın nasıl geçtiği değil de önemli olan bizim o zamanı nasıl geçirdiğimizdir.   Belki de kişinin  en büyük mal varlığı  yaşadığı zamandır.  .  
      Zaman çok ama çok  geniş bir kavramdır ve öyle bir değerdir ki kişi  anlayamaz. Yaşamın  sonuna doğru     zamanın kıymetini    iyi anlar, zamanı nasıl iyi değerlendireceğini  öğrenir, zamanın boş geçmemesi gerektiğini söyler . Fakat  mühim  olan bunu yaşamın   sonunda değil de yaşamın  akışında  öğrenmemizdir. Hepimizin mutlu zamanlarınız olsun.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.