martı kitabının özeti

MARTI KİTABININ ÖZETİ   
1.BÖLÜM
                Martı Jonathon Livinston,   etrafındaki diğer insanlardan kendini   farklı görür. Onların gayesi  yalnız  karınlarını doyurmaktır. Onun  için ise önemli olan şey yemek değil uçmaktır. Uçmayı büyük bir iştahla   seviyordur. Ailesi bu hale  tepki gösterir. Annesi,   kendisi için yemek bulmasını ister. Lakin   Jon ailesini dinlemez ve devamlı    denemeler  yapar. Başarısız olur ve herkes gibi  bir martı olmaya karar verir. Lakin   bir gün karanlıkta uçmaya karar verir. Zira  martıların gece  uçamadıkları bilinen bir şeydir. Birkaç deneme  yapar ve sürüye katılmamaya,  özgürce   uçmaya karar verir. Jonathan bundan sonra    akrobatik uçuş yapabilen   martısıdır o çevrenin .
     Kumsaldaki sürüye katıldığında   vakit geç  olmuştur. "Yeteneklerimizi kullanarak  özgür olabiliriz!" diye düşünüyordu. Lakin   olaylar beklediği gibi değildir. Martı Konseyi toplanır ve Livinston'u   sorumsuzluk göstermesi vesilesiyle  sürüden atarlar. "Bana bir şans verin,  !" dese de Jon   sonra  sürüden ayrı   bir martı olmuştur. Gökyüzünde özgürce uçarken  2 martı  ile  karşılaşır. Uçma biçimlerini  çok beğenir. Bu 2 martı   Jonathan'ı da yanlarına alıpo gökyüzünde   gözden kaybolurlar. 

2. BÖLÜM
Romanın  ikinci bölümünde Jonathan'ın değişik  bir yerlerdeki  yaşamı  anlatılmaktadır. Artık   ışıklar saçan kanatları vardır onun  ve burası cennet misali diye düşünür. Bu yeni yerinde   çok daha fazla şey bilmesi  gerektiğini biliyor. Buradaki martılar da değişiktir. Hepsi kendilerini geliştiren   değişik   kuşlardır. Burada Sullivan ve Chiang isimli  kuşlardan birçok şey öğrenir. Kendisinin sınırları olmayan  mükemmel   bir martı olduğuna karar verir.   

3.BÖLÜM
Kitabın 3.  bölümünde Jon'un   geldiği  sürü bölgesindeki öğrencileriyle serüvenleri  anlatılır. Fletcher de aynı kendisi gibi sürüden atılmış olan bir martıdır ve Jon'un ilk öğrencisi olur. Zaman  geçtikçe yeni öğrenciler de katılır onlara . Bir gün Jon öğrencileriyle    kurultay toplantısının olduğu yere   gider. Sürü onlara sırtını dönse de Jon eğitim uçuşlarını devam ettirir  ve   bir iki tane yeni martı Jon'un olduğu sürüye   katılır. Bir gün Fletcher küçük  bir martıya vurmamak  için kayaya çarpar. Herkes öldüğünü sanır , lakin  Fletcher bir düşten  uyanır gibi kalkar. 4 bin  martı bunun şeytan işi olduğunu zannederek   saldırmaya çalışırlar. O anda Jon ve Fletcher 1000 metre uzağa   kaçarlar. Bu hale  Flatcher   şaşırmıştır .  

    Ertesi gün , Jon, "Artık bana lüzum   kalmadı. Senin kendini bulmaya ihtiyacın var. Onu anlamaya   çalış." der. Kısa bir süre   sonra Jonathon'un bedeni   kaybolur. Öğrenme işi    yeniden başlamıştır.

martı hikayesinin özeti,100 TEMEL ESER ÖZETİ,martı kitap özeti,martı uzun özet,martı kitabının özeti,martı özet,ödev,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.