tatil ile ilgili kompozisyon örneği

TATİL İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON

                İşte yine bir tatil daha  bitti içinde bıraktığımız anılar ile. Okul açılma zamanı   yaklaştıkça içimizdeki sevinç ve heyecan da çoğalmaya  başladı. Çünkü tatil demek dinlenmek, tatil demek güzel  vakit geçirmek demektir.

     Tatilini iyi bir  şekilde değerlendirenler  yeni eğitim öğretim yılına hazır bir biçimde  başlayacaklar. Tatil nasıl iyi  geçirilmiş olabilir peki ? Bu sorunun cevabına  şu şekilde yanıt  vermek mümkün. Eğer bir öğrencinin bazı derslerde veya  konularda sıkıntıları varsa tatilde sıkıntı  yaşadığı konularla ilgili tekrarlar yaptıysa bu öğrenci için tatil iyi   geçmiştir. Veya dersleri çok iyi olan bir öğrenci tatilde geride bıraktığımız sene  ile ilgili tekrarlar yaptıysa bu öğrenci için de  tatil iyi  geçmiştir.
       Herkes yaz tatilinde gerek köyüne   gerekse sıcak bölgelere   yolculuğa çıkar. Bu tatil yerlerinde  derelere, nehirlere, denizlere girer. Yaz tatili dinlenmenin  bir diğer adıdır. Kış boyunca biriktirmiş olduğumuz sıkıntılar  bu tatil sayesinde çıkar gider bedenimizden. Böylece yeni bir yıla  hazırlık yapmış oluruz. Yaz tatili eğlence ve hoş vakit demek olsa da bu zamanda  geçmiş konuları tekrar etmeyi ve gelecek seneye  hazırlık yapmayı da unutmamak gerekir.

     Bilmek  gerekir ki her güzelliğin bir sonu vardır ve yaz tatili sona erdikten  sonra okullar yine açılacak ve zorlu bir sene  başlayacaktır. Bu sebeple  bu zor zamanlara hazırlıklı olmak gerekmektedir.
 
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.