farklı din ve inanca mensup insanlarla hoşgörü içinde yaşamakla ilgili kompozisyon

FARKLI   DİN VE İNANCA MENSUP İNSANLARLA BİR ARADA VE HOŞGÖRÜ İÇİNDE YAŞAMANIN ÖNEMİNE İLİŞKİN  KOMPOZİSYON  

               Kişiler  doğaları gereği farklı farklı şekilde  yaratılmıştır. Bu farklılıklar bir açıdan  güzellik demektir. Bizler bu farklılıkların farkında  olup hayatımızı  buna göre devam ettirmeliyiz. Karşımızdaki kişiyi  hiçbir zaman dini , dili vb. özellikleri değişik  diyerek dışlamamalıyız. Hoşgörü gerçek manada  kişilerin  birbirlerini anlaması, birbirlerine    saygı ve sevgiyle yaklaşmasıyla meydana gelir. Hoşgörülü olmak her kişinin  aklında  olması gereken bir durumdur.  Yaşadığımız yerlerde  değişik  dinde ya da   farklı inançlara sahip kişiler  vardır. Biz bu kişilere gerçek manada  hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Aksi taktirde  hem dinimize hem de kültürümüze uygun bir şekilde  davranmamış oluruz.
      İnsanımız  çok eskilerden beri birçok yer aldı. Bu aldıkları  yerlerde kendileri gibi olmayan birçok kişi  vardır. Bu kişileri  hiçbir zaman kendi vatandaşından farklı tutmamıştır  Türkler. Bunun için de altı yüz  yıl boyunca tüm dünyaya hakim olan  bir devlet kurdular. Hatta Fatih Sultan Mehmet Han  İstanbul ‘u alınca orada yaşayan kişiler  korku içinde beklerken Fatih Sultan Mehmet Han onlara çok iyi bir biçimde davranmıştır. Hatta öyle ki kendi devlet adamlarından  görmediği hoşgörüyü Fatih Sultan Mehmet   yönetimindeki Osmanlı Devletinden görmüştür.

     Farklılıklara karşı saygı duymak bu yaşamın  temel koşullarından biri durumundadır. Bizler farklı olduğumuz için dünyaya güzellik  katıyoruz. Herkesin aynı şekilde  düşündüğü bir dünyanın hiç tadı tuzu  olmazdı. Unutmayalım ki farklılıklar güzelliktir.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.