türklerin dünya medeniyetine katkıları kompozisyon

4. Etkinlik Aşağıdaki metni içeriğine uygun olarak tamamlayan bir yazı yazınız.

TÜRKLERİN DÜNYA MEDENİYETİNE KATKILARI KOMPOZİSYON


.......................................... Atatürk, Türk tarihiyle her zaman gurur duymuş ve Türk halkının da geçmişiyle her zaman gurur duymasını istemiştir. Çünkü Türkler tarih boyunca önemli devletler kurmuşlar ve uygarlığın bugüne gelmesinde önemli görevler üstlenmişlerdir. Göktürkler, Selçuklular ve Osmanlı Devleti, Türklerin kurduğu devletlerden birkaçıdır. Bu devletler aynı zamanda dünya medeniyetinin de gelişmesine öncülük ettiler. Buna örnek vermek gerekirse Göktürklerin orduda kurduğu onluk sistem tüm dünyaya örnek olmuştur. Bugün bile bu devletimizin kurduğu sistem kullanılmaktadır. Aynı zamanda Türkler dünyaya birçok alanda öncülük etmiştir. Bunlar yeme , içme , dil alanındadır. Bu alanda Osmanlı Devleti Avrupa ‘ yı etkilemiştir. Bunun önemini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk tarihinin araştırılmasına da çok önem verdir. Bu alanda 1931 yılında Türk Tarih Kurumunun kurulmasına öncülük etti.
     Tüm bunların farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Türk çocuğunun atalarını tanımasını istedi. Çünkü Türk çocuğu atalarını tanıdıkça büyük işleri yapmak için kendinde güç bulacaktır.
   Türkler tarih sahnesine ilk çıktığı günden beri çeşitli devletler kurdu. Bu devletler zamanla imparatorluk haline geldi ve dünyayı yıllar boyunca yönetti. Dünyayı yönetirken de adalet , hak kavramlarına dikkat ederk yönetti. Hakim oldukları yerlerde birçok tarihi eser bıraktı. Hakim oldukları yerleri çağının en gelişmiş yerleri yaptılar.

        
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.