mutlulukla ilgili kompozisyon deneme

MUTLULUKLA İLGİLİ KOMPOZİSYON DENEME
BAŞLIK: MUTLU OLMAYI BİLMEK

mutlulukla ilgili düşünce yazısı,mutlulukla ilgili yazı,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,mutlulukla ilgili kompozisyon deneme,mutluluk konulu yazı,
   
         Mutluluk demek , kişinin  hiçbir sıkıntı ve kederinin olmaması haline denir . Mutluluk insanın  kalbinin kuşlar misali  kanat çırpması, yüzünden kocaman bir tebessümün  eksik olmamasıdır.Mutlu olan insan, etrafına  da  ışık saçar. Yaydığı olumlu  enerji ile hayatımıza anlam ve güzellik kazandırır. Kimi zaman  kazanılan bir imtihan , bazen iyi bir haber, bazen sıcacık bir sevgi lafı  mutlu olmamızı sağlar. Ama nedeni  ne olursa olsun mutluluk, dünyanın en muhteşem  duygusudur. Bu duygu, insana  cesaret verir, onu alıp başka diyarlara  götürür.Kişinin öz güvenini yerine getirir. Devamlı  neşeli olan, her zaman yüzü  gülen kişilerin  çok daha uzun bir ömür sürdükleri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bazı hastalıkların da dertten  insana musallat olduğu halk arasında sıkça söylenir..
Burada önemli olan soru da mutlu olmak için insan ne yapmalıdır?   ne yapmalı ne etmeli  mutluluğu elden bırakmamalıyız.  Mutluluk kişinin  elinde olan  bir şey mi? Kimi zaman  elde olmayan nedenlerle  mutsuz olsak da mutluluğu bir yaşam biçimi  olarak benimsemek sizin elinizde. Hayat olumlu  bakın, bardağın boş değil dolu yönünü  görün. Her daim  gülümserseniz hayat da size her daim  gülümser. Bunu yapabilmenin en iyi  yolu ise içinde bulunduğunuz halden  şikayet etmemektir. Düşünürseniz bu  dünyada savaşın içinde canını kurtarmaya çalışan kişiler , Afrika’da açlıktan ölen bebekler  var. O zaman hiçbir şey için kendimizi kırmayalım ,mutlu olmak için sahip olduğumuz şeylerin önemini  bilelim. Mutluluk her yerdedir yeter ki biz onu bulmasını iyi bilelim.


Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.