seçtiğiniz bir konuyla ilgili masal yazınız

SEÇTİĞİNİZ BİR KONUYLA İLGİLİ MASAL YAZINIZ
MUTSUZ KIZIN MUTLULUĞU BULMASI
Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir vakit  yeni yetişen iki kızıyla dul bir kadın varmış. Küçük  ve yumuşak bir kızmış fakat  annesi onu hiç sevmezmiş. Bütün ev işlerini ona yaptırırmış . Büyüğü ise annesi gibi kendini beğenmiş bir kızmış. Bir sabah küçük kız çeşmeden  su dolduruyormuş. Çeşme başında ise yaşlı bir kadınla karşılaşmış. “Günaydın benim güzel kızım" demiş. “Bana biraz su verir misin?”
Genç kız "Elbette nineciğim" diye cevap  vermiş. Böylece kız yaşlı kadına su vermiş. Oysa yaşlı kadın aslında  bir periymiş. Peri iyi kıza "Yaptığın iyiliğe karşı sana bir hediye  vereceğim. Her söz deyişinde  ağzından değerli bir taş çıkacak" demiş. Kız eve dönünce başından geçenleri annesine anlatmış. Kız konuştukça hep ağzından inciler dökülmüş. Dul kadın bu duruma  çok şaşırmış. Hemen büyük kızını da çeşmeye göndermiş. Kibirli kız bakmış, kardeşinin anlattığı yaşlı kadın gelmemiş.  Yalnız  genç bir bayan gelip ondan su istemiş. Sevgili kızı eve gelince  dul kadın telaşla "Ne oldu  ?" diye sormuş. Kız "Ne olacak; genç bir kız  benden su istedi. Ben de ona vermedim." demiş ve ağzından oracıkta  yılan çıkmış. Dul kadın sinirle  "Bütün suç  senin!" diyerek küçük kızı dövmüş. Sonra da evden onu kovmuş. Kız ağlayarak  ormanda gezerken  bir prense rastlamış. Kız prense başından geçen olayları anlatmış. Perinin verdiği olağanüstü hediyeler  prensin gözünü kamaştırmış. Kızla hemen evlenmiş. Onlar oracıkta evlenmiş. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.
kendiniz masal yazın,seçtiğiniz bir konuyla ilgili masal yazınız,seçtiğin konuyla ilgili masal,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,herhangi bir konuyla ilgili masal,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.