küçük kemancı kısa kitap özeti

KÜÇÜK KEMANCI KİTAP ÖZETİ KISA

              Silis-Maria köyü , bütün evleri birbirine oldukça  benzeyen çok şirin bir köydü. Bu köydeki 2 ev vardı ki birbirine hiç   benzemiyordu. Bu evlerden biri   olgun  meyve ağaçlarının olduğu bir bahçenin  içindeydi. Diğerinin ise bahçesi yerine sadece 1    tane ahırı vardı. Bahçesi olmayan yalnız 1  ahırı olan bu evde köyde İtalyan olarak bilinen  Travillo adlı kişi  ve onun oğlu yaşıyordu. Bu baba ve oğul pazar günleri beraber dolaşıp zaman  geçiriyorlardı. Köyde onları kim görse onlara  şaşırıp kalıyordu; çünkü çocuk babasının neredeyse adeta   bir kopyasıydı. Pazar günleri hava yağmurlu olmaz  ise    gezerlerdi. Eğer yağmurlu ise pencere önünde baba oğul yağmuru izlerlerdi. Bazı zamanlarda da babası   mızıkasını çıkarıp tüm  gün boyu çalardı.
        Çocuk böyle anlarda  hayran hayran babasını dinlerdi. Bazı zamanlarda da tarağının üzerine kağıtlar katlayıp   şarkılar söylerdi. Babası, her nevi   müzik aletini en güzel şekilde çalabilirdi. Çocuk babasının dillendirdiği  :  “Bir göl vardı, Peskiyera’da’’ sözleriyle başlayan şarkıyı çok   seviyordu. Baba şarkısını bitirdiği zaman  oğlunun omzunu okşayıp :
– Aferin Enriko çok güzel eşlik ettin diyerek söylüyordu. Çocuğa sadece   babası Enriko diyordu. Arkadaşları ve etrafındaki  diğer insanlar Riko diyorlardı. Enriko ile babasının arası  çok  iyiydi, baba oğul özenilen  bir dostlukları  vardı. Bu ilişkileriyle herkese örnek oluyorlardı.
—Aferin Enriko çok güzel söyledin, diyordu. Çocuğu yalnız babası Enriko diye çağırıyordu, diğerleri kısaltma olarak Riko diyordu.



Share:

5 yorum:

  1. bu gün bir anı olarak çocuklarıma, eskiden okul ara tatile girdiğinde bir kitap denk geldi aldım okudum, okullar açıldığında hoca "aranızda kitap okuyan oldumu"diye sordu sınıfta kimse bir şey demedi, ben okudum dedim ismi neydi diye sordu, bende"küçük kemancı"hocam deyince sınıftakiler hahahahah diye bana gülmüşlerdi🤗, bir kitap okumuştum kitap okumayanlar tarafından alaya alınmıştım diye anlattım, o gün önemsememiştim ancak bugün ne hazinmiş arkadaşlarımın durumu,

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.