kimsesiz çocuk kısa kitap özeti

KİMSESİZ ÇOCUK  KİTABININ KISA ÖZETİ

KİTAP ÖZETLERİ,kimsesiz çocuk oku,kimsesiz çocuk hikaye özeti,kimsesiz çocuk kısa kitap özeti,kimsesiz çocuk uzun özet,

           Küçük iken babasının ölmesinden faydalanan  ve mirasın kendisine kalması için uğraşan  amcası , Remi’ yi dışarı terk eder. Remi, fakir  bir taş işçisi olan Jore tarafından   eve götürülür. Jore, Remi’nin ailesinin   ileride yardım etme düşüncesi ile  bakmış. O zaman  Jore’nin karısı da yeni doğum  yapmıştı. Kadının çocuğu ölünce, bütün sevgisini de  Remi’ye verdi. Elindeki imkanlarla en iyi halde  ona bakmaya çalışmış. Jore geçirdiği bir kaza sonucunda   bacağı sakatlanır. Tazminat almak  için eşinden  para isteyerek, bu davayı kazanıp bolluk  içinde yaşamayı düşünmüş.  
       Barberen Ana ise devamlı  para göndermeye  başlamış. Hiçbir şeyleri kalmayınca da Jore, Barberen Ana’ya ineği satmasını bildirmiş. Kadın Jore’nin bu isteğini de yaparak  o zamanlar bir köylünün her şeyi olan ineği, ucuz fiyata  satar ve parayı ona yollar. Aradan zaman  geçer Jore bir bayram günü   gelir.   Bu çocuğun kim olduğunu sorar.
Barberen Ana:
 Senin bulduğun çocuk ,  der.
Jore:
-Neden çocuk yurduna  vermedin , diye söylenir.
Jore’nin yaptığı çocuğa eziyet  verir. Jore diğer gün Remi’yi para kazanmak fikri ile  oraya ,  çocuk yuvasına götürmeye karar verir. Kasabada bir kahvede tek başına  oturur. Vitalist adında yaşlı   bir adam Jore’ye bu çocuğu sorar. Jore çocuğun  yanından gitmesini  söyler. Jore, Witolis’te para kazanmak için   çocuk yuvasına vermeyi düşündüğünü bildirir. Vitalist yuvaya verirsen eline hiçbir şey geçmez lakin  bana verirsen sana çok para  veririm , der. Olaylar bu şekilde devam eder.

Kimsesiz Çocuk

Yazar: Hector MALOT

SAYFA SAYISI:80
KİTABIN BOYUTLARI:15x30





Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.