ömerin çocukluğu kısa kitap özeti

ÖMERİN ÇOCUKLUĞU KİTABININ KISA ÖZETİ


           İstanbul’un  Saraçhane başında ikamet ediyorduk.  Adım  Ömer idi ve  babamın ismi Ali hoca ,annem  Fatma , abim  ise Mehmet’dir.  Babam halk tarafından çok sevilirdi.   Fakirlere hep yardımda bulunurdu . Küçük bir dükkanımız var ve biz  onunla geçiniyorduk .Ben daha 8 yaşındayken maalesef babamı kaybetmiştim lakin  çocukluğumda çok olaylar yaşadım.  Çok önceden babam beni bir Kur’an kursuna göndermişti.  Kuran kursu hocamız bizim bir yanlışımızı  görünce hemen falaka sopasıyla döverdi.  Bu durumu babama anlatmıştım ve artık beni okula  göndermedi. Bir keresinde yanlışlıkla merdivenden düşüp kafamı yarmıştım . Bunun gibi birçok olaylar yaşadım  . Yaşamım  babasız geçmişti . 17 yaşındayım.  Abim  28 yaşındaydı.  Annem ise 50 yaşında ve çok hastaydı .Abim  dükkanı idare ediyor ben ise evde anneme yardım ediyorum.                   

             Bir gün annemin öldüğünü  duyunca çok ağlamıştım . Hem yetim hem de öksüz kalmıştım. Evde  abimle ben evde tek başımıza kalıyorduk.Bir  gün annemle babamın mezarına  gittim ve babamın mezarının  üzerinde bir mektup vardı ve üzerinde bu mektubun bana ait olduğu yazıyordu. Ben  bu mektubun babamın yazdığını hemen anladım ve baba  benden  okuyup Kur’an kursu hocası olmamı isterdi. Ben hemen en yakın Kur’an kursuna gittim. Hoca efendi çocuklara ders  veriyordu ve beni görünce çok  sevindi ve ona durumumu anlattım. Hoca efendi  benim durumuma  üzüldü ve beni öğrencisi yaptı .Gün  geçmeden Kur’an -ı Kerimi öğrendim ve bundan sonra  ben de bir Kur’an kursu hocası olmuştum.

ömerin çocukluğu özeti,100 TEMEL ESER ÖZETİ,ömerin çocukluğu hikaye özeti,ömerin çocukluğu kısa kitap özeti,ömerin çocukluğu kitabını oku,
Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.