serçe kuş kitabının kısa özeti

KİTAP ÖZETLERİ,serçe kuş kitabının kısa özeti,serçe kuş özet,serçe kuş özeti,serçe kuş uzun özeti,serçe kuş kitabını oku,

SERÇE KUŞ KİTABININ ÖZETİ KISACA


            Gelinciklerle dolu bir alanın  içinde yaşayan bir serçe kuşu  vardır. Bu kuş sabah çok er vakitlerde  kalkarak dünyanın tüm   güzelliklerini izlemek ister. Erkenden kaldığı yuvasından çıkarak alanda  avlanmaya çalışır. Vaktin  birinde  Gölbaşı Gölü’nde avlanmak amacı ile oraya  gelen avcıları görür. Ardından Kocabağ Köyü yönüne   uçmaya başlar ve yiyecek   aramaya  çalışır. Burada    düşünmeye başlar. Bu arada  orada çalışan köylüleri gördü. Vücudunu   ısıtan güneşi soba gibi   hayal eder. Ona göre güneş tüm kainatın  efendisidir ve kesinlikle  ona hükmeden bir şeyin  olduğunu düşünür. Tüm bunları  düşünürken yukarı  yükselir. O kadar çok  yükselir ki her şey kendince  küçülmeye başlar, serçe kuş nefes   alamamaya başlayınca yine   alçalır.


     Avcılardan   uzak durmaya çalışan serçe kuş bilmediği bir neden ile   onlardan korkar ve dağlara   kaçmaya başlar. Bir gün bir dala konar ve o sırada   bir avcı görür. Avcı tüfeğini   çevirince    kuş çok korkar. Avcıyla muhabbete  başlar ve ona   yaklaşır. Onun bu hali   ölümden korkmadığını gösterir. Avcıya kendisine zarar vermezse   ona yardım edebileceğini belirtir. Avcı buna çok güler ve   onu öldürmeye  geldiğinde onu   sorar. Bu sual  üzerine serçe kuş ölümü     düşünmeye başlar. Sonra avcıya   yaklaşarak onun omzuna konar ve kendisini öldürmesine engel   olur. Bu avcı bir gün gölde avlanırken   avladığı ördeği almak için göle dalar ve bu gölde    saplanır. Avcı   korkar. Tam bataklığa batacak iken  serçe kuş onu batmaktan kurtarır ve sonra barış güvercini misali  göğe yükselir.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.