uçan sınıf kitabının kısa özeti

UÇAN SINIF   KİTAP ÖZETİ KISA

KİTAP ÖZETLERİ,uçan sınıf kitabındaki kişiler,uçan sınıf kısa özet,uçan sınıf hikaye özeti,uçan sınıf kitabının kısa özeti,uçan sınıf oku,

         Kitabın şahısları   edebiyat tutkunu  Johnny Trotz, okulda başarılı bir talebe  olan Martin Thaler,   her zaman aç ve şişman  Matthias Selbmann ile ufak   bir çocuk olan Uli von Simmern'dir.   Bu şahıslar   Johann Sigismund , Yatılı Okulu'nda okuyor. Bir gün Noel için bir tiyatro   hazırlamaya başlarlar.  Lakin  diğer  okul bir öğretmenin öğrencisini kaçırır. Ayrıca güzel yazı   da yanlarında kaçırılmıştır. Bu sebep ile  rakip okul ile savaşmayı düşünürler.

     Hikayenin ana  kahramanı olan Elçi Sebastian, diğer  okulun elebaşının yanına  gider. Arkadaşlarının  serbest  bırakılması ve defterlerinin ger verilmesini   ister. Lakin bu  kabul edilmez. Tam dövüş  başlayacağı anda  “Sigara İçmez” kişisi ortaya çıkar ve böylece dövüş  ederlerse polisin ve okulun her şeyden bilgisi  olacağını ve başlarının zora  gireceğini söyler. Dövüş  yerine onlara bir teklifte  bulunur. Her okuldan 1 kişinin yumrukla düello etmesi, yenilenin   uyması teklifini  sunar. İki taraf da   kabul eder. Karşı tarafın kavgacısı olan Wawerka, diğer tarafınki   ise Matthias olur. Kısa bir dövüşten sonra, Matthias   yener.  Lakin   karşı tarafın öğrencileri verdikleri sözlerinde durmazlar. Yeniden savaş düzeni olur . Kar topu stokları arttırılır ve herkes  emrini bekler. Aniden    kartopu   başlar. Bu arada Martin, Johnny ve Sebastian arkadaşlarını  kurtarmak ister ve arkadaşlarını kurtarırlar. Lakin  onların defterler yanıp, kül olmuştur. 2  nöbetçiyi bağlayıp,   oraya  dönerler. Savaş alanına döndükten sonra   saldırarak savaşı kazanırlar.  Fakat   defterler kül olmuştur.

ŞAHISLAR:
Martin Thaler: Okulun en akılı   çocuğudur.  Çok sosyaldir. Hep arkadaşlarıyla takılır,  
Matz: Akıllı değildir ,   çok güçlü ve oburdur.   Büyüyünce boksör olmak istemektedir. Odası boksörlerin fotoları  doludur.
Uli: Sarışın ve zengindir. Herkes onun korkak olduğunu zanneder.  
Dr. Johann Bökh veya Justus:     Çocukları çok sever ve çok anlayışlıdır.
Prof. Kreuzkamm: Latife  yapar, fakat  gülmez. Görmezden gelen bir insandır.
Okul Müdürü Grünkern: 
Dr. Robert Uthofft ya da  Sigara İçmez: 

Egerland: 
Sebastian
Matthias
Güzel Tedor
Share:

3 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.