hayalinizde canlandırdığınız bir olayı masal biçiminde yazınız

Hayalinizde canlandığınız bir olayı masal biçiminde yazınız
İYİ  KIZIN MUTLULUĞU BULMASI


            Evvel zaman içinde kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken  bir vakit  yeni yetişen 2  kızıyla dul bir kötü kadın varmış. Bu kadının kızlarından birisi öz kızı diğeri ise üvey kızıymış. Küçük kız onun üvey kızıymış  ve yumuşak bir kızmış lakin   annesi onu hiç sevmezmiş. Bütün ev işlerini üvey kıza  yaptırırmış . Büyüğü ise annesi gibi kendini beğenmiş  burnu havada bir kızmış.

    Bir sabah küçük üvey kız çeşmeden  su dolduruyormuş. Çeşme başında ise yaşlı bir kadın ile  karşılaşmış. “Günaydın     kızım" demiş. “Bana   su verir misin?”
Genç kız "Tabi  nineciğim" diye cevap  vermiş. Böylece üvey kız yaşlı kadına su vermiş. Oysa yaşlı kadın aslında    periymiş. Peri  ,  kıza "Yaptığın iyiliğe karşı sana   hediye  vereceğim. Her laf  deyişinde  ağzından değerli   taş çıkacak" demiş. Kız eve dönünce başından geçenleri üvey  annesine anlatmış. Kız konuşurken hep ağzından inciler dökülmüş. Dul kadın bu hale   çok şaşırmış. Hemen büyük olan  kızını da oraya  göndermiş. Kibirli kız bakmış, kardeşinin bahsettiği yaşlı kadın gelmemiş.  Yalnız    bir bayan gelip   su istemiş. Öz kızı eve gelince  dul kadın telaş ile  "Ne oldu  ?" diye sormuş. Kız da "Ne olacak; genç biri benden su istedi. Ben de   vermedim." demiş ve ağzından    yılan çıkmış. Dul kadın sinir ile  "Bütün suç  senin!" deyip üvey kızı dövmüş. Sonra da   onu kovmuş. Kız ağlayarak  ormanda gezer iken  bir prense rastlamış. Kız prense başından geçen  tüm olayları anlatmış. Perinin verdiği güzel  hediyeler  prensin gözünü kamaştırmış. Kız ile  hemen evlenmiş.  . Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.

hayalinizde canlandırdığınız bir olayı masal biçiminde yazınız,6.sınıf türkçe,hayalinizdeki olayı masal şeklinde yazma,herhangi bir konuda masal,



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.