korkusuz kaptanlar kitabının özeti


KORKUSUZ KAPTANLAR KİTAP ÖZETİ  
      

   Harvey adlı çocuğun  ailesi çok  zengindir. Amerikalı olan Harvey ve ailesi     iyi okuması  için onu Avrupa’ya göndermeyi düşünüyor. Harvey de bu düşünceyi  oldukça beğenmiş,  Avrupayı görmek olanağını  bulacağı için   sevinmiştir. Sonunda   Harvey   iyi  bir gemi ile Avrupa’ ya okumak için   çıkar.  Harvey kaldıkları geminin   odasından ,    düşerek denizin   sularına girer. Harvey’in yitirildiğini  fark edilince gemidekiler onu   aramış fakat   bulamamışlardır. Harvey’i bulamayan   gemi yoluna devam eder.

    Harvey gözünü açtığında    kendisini tanımadığı  bir gemide bulur. Bu  gemideki insanlar   onun hiç tanımadığı insanlardır.  Harvey bir zaman   sonra olanları anlamaya başlamıştır. Bu gemi   balıkçı gemisidir.     Balıkçıların ve geminin kıyıya  çıkmaya hiç de isteği  yoktur. Ayılınca    ailesinden gördüğü gibi   kaba ve küstah tavırlarla gemidekilere kendisini bir zaman  önce karaya  çıkarmaları gerektiğini der. Lakin  çok kısa bir vakit   sonra    bu tavrının burada    işe yaramadığını    öğrenmek zorunda kalacaktır.  Durumlar  onu çok   acı bir karara da sürükler . Balıkçılar arasına katılmak ,   onların yaptıklarına katlanmak ve      gemide onlarla birlikte  yaşamak zorundadır. Balıkçıların yaşamına  girmeye  mecburdur.  Avlanma sezonunun sonuna dek  onların her biçim  sözlerine  ve onların   her işi yapmaya mahkum kalmıştır.   Harvey   onlarla birlikte, yerleri silmiş  ve öbür  pek çok işi severek yapmayı da bildi. Her işi hayatında  ilk defa  yapan Harvey ilk başlarda çok zorluk     çeker . Lakin  zamanla her şeyi  yapmaya başlar. Dahası    zevk de almaktadır.  Balıkçılara alışmış ve   arkadaş  olmuştur. Harvey  yeni bir yaşam  bulmuştur. Bilmediği  duyguları ve zevkleri buldu.    Harvey   çok mutludur. Gün gelmiş ; av sezonu bitmiş , gemi karaya çıkmıştır.  Harvey ile   ayrılma zamanı  gelmiştir. Harvey ve gemide edindiği kişiler   bu ayrılıktan dolayı   üzgündür.  Harvey ailesinin yanına     kavuşmuş olur.  Balıkçı dostları da kendi yerlerinde   kalmıştır.


KİTAP ÖZETLERİ,korkusuz kaptanlar kitabının özeti kısa,korkusuz kaptanlar hikaye özeti,korkusuz kaptanlar kitabının özeti,


Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.