sunanın serçeleri kitap özeti gülten dayıoğlu


SUNANIN SERÇELERİ KİTABININ ÖZETİ (GÜLTEN DAYIOĞLU)
     

 Suna sürekli  erkeklerle top  oynamak istiyordu.  Sonunda Suna ya bir  şans verdiler. Lakin  Suna topu yanlışlıkla Zeynep Hanım ‘ın  bahçesine düşürdüler ve erkekler:  Suna top sen al , dediler. Suna tamam diyerek topu almak amacıyla  Zeynep Hanım ‘ın  bahçesine girdi.Topu alıp çıktığı zaman  top birden ellerinden düşüp yokuşa   yuvarlandı. Suna onu almak için  koştu lakin  oradaki yeni dökülmüş çimentoyu göremedi  ve bir anda çimentoya düştü. Suna   yardım istedi ve onu orada çalışan kişiler  kurtardı.Suna artık yürüyemiyordu.


KİTAP ÖZETLERİ,sunanın serçeleri kısa kitap özeti,sunanın serçeleri kısa hikaye özeti,sunanın serçeleri kitap özeti gülten dayıoğlu,

      Suna camdan bakar iken birden bir serçe donarcasına pencerenin kenarında duruyordu . Suna annesini çağırdı , annesi serçeye acıyarak   içeri aldı. Suna serçeyi   sevmişti. Lakin  bu uzun sürmeden annesi serçeyi dışarı bıraktı. Suna o günden beri  hiç mutlu olmadı. Annesi yaptığına pişmandı. Sonunda Suna’ nın penceresine ekmek kırıntıları bıraktı  ve gelmesi ümidine beklediler. Sonunda Suna serçesini gördü lakin  bu sefer yanında tam on beş  serçe oldu. Kısa zaman sonra serçeler Suna ‘ ya alışmıştı. Artık pencereden içeri giriyor odada dolaşıp yeniden  çıkıyorlardı.Sonunda Suna onları ayırt edebilmek için pencerelerine  değişik  renklerde ip bağladı. Sonunda kış bitti,  ağaçlar meyve vermeye başladı. Artık serçeler gelmiyordu.Suna bu duruma   üzülüyordu. Kısa zaman  sonra penceresinde   gördüğü serçe belirdi. Suna onu   alarak öpmeye başladı.  serçe birden dile geldi:Merak etme biz seni bırakmadık yalnız  kış geçtiği için kendimiz avlanıyoruz.dedi. Lakin  sen bizi hep besledin ; üzgün olmana dayanamadık. İstersen beni bir kafese koy, dedi.Suna:olmaz , diye girişti.Seninde diğer serçeler gibi kırlarda gezinmen lazım  , dedi.O zaman şöyle bir şey yapalım ,  dedi serçe:Her hafta bir serçe gelip sana öykü  anlasın dedi.Suna buna   sevindi.Ve serçe öyküsünü  anlatmaya başladı.Böylelikle on iki  serçede ona öykü  anlattı. Lakin  Pembe serçe  iki  yavru doğurduğu için Suna  her hafta bir öyküyle  iyileşmeye başladı.
Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.