tom amcanın kulübesi kitap özeti



TOM AMCANIN KULÜBESİ KİTAP ÖZETİ  


Burada  anlatılanlar  soğuk bir kış  günü başlıyor. Kendisine ait  çok kölesi olan Shelby adlı  kişi , maddi   güçlüklerden dolayı kölelerinden bazılarını satmaya karar veriyor. Aralarında   satmak istediği kölelerden birisi, kendisine uzun seneler  çalışmış  olan, doğru, uzun boylu, yakışıklı bir köleydi. Yüzünde değişik    ifade, Afrikalı bedenini tamamlıyordu. Herkesin, Tom Amca diye çağırdığı   bu köle bir kulübede yaşıyordu.

     Köle satıcısı, Patron Shelby’den, verdiği paraya karşı  birkaç köle daha ister. O sırada   Harry adında küçük bir   çocuk girer. Harry’i aramak amacı ile    giren annesini köle tüccarı çok beğenir ve onları parayla    almak ister. Shelby kadını veremeyeceğini ,    karısının onu çok sevdiğini belirtir. Köle tüccarı, o zaman  çocuğu almak istediğini belirtir. Konuşmaları işiten  annesi çocuğu da alıp gitmek  ister. Ertesi günlerde  çocuğuyla beraber  giderler. Tom Amca ise eşi  ve çocuğundan ayrılarak kendisinin yeni bir tüccara  verilmesi  için köle tüccarıyla kulübesinden ayrılır. Irmağı  geçer iken teknede zengin bir yaşantısı  olan   Eva , Tom Amcayla muhabbet  eder. Babasına Tom Amcayı,   tüccardan   almaya ikna ettireceğini söyler ve Tom Amca buna çok  sevinir. Eva’nın babası   iyi yürekli , merhametli bir insandır ve Tom’u tüccar  Harley’den   alır. Eva’nın babası    Tom Amcayı arabacı yapar. Tom ailesinden ayrı kalma sıkıntısı   dışında çok mutludur. Tom yeni patronundan bırakılma     sözü alır. Zaman ilerledikten sonra Eva   vefat eder. Eva'nın babası bir akşam    kafede dövüşen  iki adamı ayırmaya çalışır iken   bıçaklanıp ölüyor. Eva’nın annesi Tom’u katı yürekli  birine  satar. Yeni patron     kötü bir insandır. Karısı da aksine     merhametlidir. Karısı kölelere yapılan zulümlere  üzülmekten kendini   alamaz. Tom Amca yapılan her   kötülüğe rağmen  dürüst  olmaya devam etti.   Daha sonraki zamanda    patron ölür ve bu iyi yürekli kadın    bütün köleleri serbest bırakır.

KİTAP ÖZETLERİ,tom amcanın kulübesi kitap özeti,tom amcanın kulübesi kısa kitap özeti,tom amcanın kulübesi hikaye özeti,



Share:

1 yorum:

  1. TEŞEKKÜR EDERİZ BİRÇOK SİTEDE BULAMADIM BU HİKAYENİN ÖZETİNİ

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.