tutumlu olmak nedir tutumlu olmakla ilgili düşüncelerinizi yazın

TUTUMLU OLMAK NEDİR KONUSUNDA DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ YAZINIZ.Bizde her zaman kullanılan tutumlu olmak diye bir sözcük  vardır. Bu sözcük çoğu zaman insanlar tarafından çok  yanlış anlaşılır. Tutumlu olmak demek ,   malı ve zamanı   en iyi biçimde  kullanmaktır.  

Bu yönden  bakıldığı zaman tutumlu olmak her durumu  yerine göre yapmak manası  da taşır. Tutumluluk sözcüğü  ile cimri olmayı  birbirine asla karıştırmamak gerekir. Tutumlu olan kişi ,   zorunlu olan ihtiyaçları uğruna  para harcamaktan hiçbir vakit   çekinmez. Cimri   kişiler için lazım  olan şeylere dahi  para harcamaktan sakınır.
Hastalandığı zaman    doktora gitmez ,  ilaca para vermez. Malı  kazanmak, kazandığı parayı da her vakit  biriktirmek için gece gündüz    çalışır. Bu gibi insanlar  varlık içinde adeta  yokluk  yaşarlar. Bunların kendilerine faydası  olmadığı gibi, etrafına  da hiç faydası  olmaz. Malının   hepsini harcamayarak, bir kısmını   biriktiren, eşyasını en iyi biçimde kullanan, zamanını değerlendiren ve sağlığını koruyan kişilere  bu tabir  denir. Tutumlu adamlar   kimseye muhtaç olmazlar. Hem kendilerine hem de etraflarına , vatan ve millete yararlı  olurlar. Tutumun da kendine göre farklı türleri vardır.    Bizler tutumlu olmayı iyi bilmeliyiz. Çünkü tutumlu olmayan adam  zamanı geldiği zaman sıkıntıya  da düşebilir. Zamanı geldiğinde darlığa düşmek istemiyor isek tutumlu olmalıyız. Bir kişi  düşünelim: Bu kişi  hiç tutumlu değil. Tüm parasını yiyor.. Vakti geldiğinde har vurup harman savurduklarına ihtiyacı  olacaktır. Bizler bu duruma düşmek istemiyor isek  her daim tutumlu olmalıyız.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.