define adası özeti

DEFİNE ADASI   KİTAP ÖZETİ
      
              Zamanın  birinde  hana bir adam gelmiş.  Adam yanında bir define kutusu  getirmiş. Tuttuğu bir adam , o sandığı taşıyormuş. Adama bir  odasını vermişler. Adam odasına geçince birkaç zaman    kalmış. Herkes onu çok merak etmiş. Annesi Jim'e onu  çağırmasını söylemiş.  Jim onun  odasına gidip, onun  kapısını çalmış. İçeriden ses gelmeyince yine   çalmış. Sonra içeriden "Gel" sesi gelmiş. Jim   girip, ona  "Ne zaman geleceksiniz?" diye sormuş. O, "Birazdan gelirim" demiş. O, tekrar camın başına geçip     dışarıyı seyrediyormuş. Biraz zaman sonra adam gelmiş. O biraz içki istemiş. Hemen yapıp getirmişler. O  içkisini içince, tekrar odasına çıkıp camın karşısına geçmiş. Yine etrafı  seyretmiş. Bu böyle sürerken Jim'in babası hastalanmış.

   Annesi Jim'e   doktor Livsey'i çağırmasını istemiş. Jim gidip  doktor Livsey'in yanına gitmiş. Doktor Livsey'e neler olduğunu hep  anlatmış. Doktor Livsey atını alıp Jim ile    hana gitmişler. Doktor Livsey  Jim'in babasını muayene   etmiş. Doktor Livsey'den babasının çok az süresi     kaldığını öğrenmişler. Birkaç zaman  sonra Jim'in babası hastalıktan ölmüş. O günden sonra hayatları  çok kötü geçmeye başlamış. Bir gün hana Karaköpek adlı    korsan gelmiş. Bu korsan, onun  hazinesini çalmak  istiyormuş. O    inip neler olduğuna bakmış. Karşısında Karaköpek'i görünce bayağı   şaşırmış. İkisi de silahlarını   almışlar. İlk evvel  kaptan  ateş etmiş. Sonra da Kara köpek kanlar içinde     çıkmış. Birkaç zaman  sonra Jim ,   annesi handan dışarıya çıkmışlar.   O kişi  Jim'in kolunu iyice  tutarak kendisinin hana götürülmesini demiş  . Handa Adam'ın odasını görmek amacı ile    gitmişler. O     yaklaşarak kalbini dinlemiş.   Sonra o   hazineye doğru yürümüş ama   Jim o adamı dışarıya çıkarmayı başarmış.    altınları almışlar ve   çıkmışlar. Jim ile  annesi polisi aramışlar. Lakin   adam paralarla kaçarken arkadaşları da onu  bekliyormuş. Kör  adam   karşıya geçecekken polis gelmiş ,    adam atın altında kalmış. Artık Jim mutluymuş. 

               Doktor   Jim'i almış. Çünkü define avına gideceklermiş .   Gemiye geldiklerinde   define yolculuğuna çıkacak   çok    kişi varmış. Yolculuğa çıktıklarında hem kötü  hem de   yağmurlu ve büyük dalgalı anlar   geçirmişler. Adaya geldiklerinde   isyan gurubu v değişik mekanlar  aramışlar. Bu  gurup kırık   kule bulmuş. Orda  isyancılara kalmış.  Artık normal grupla isyan gurubu savaşmaya başlamış. Jim de bu arada gemideki 2  kişiyle çatışıyormuş . Onları öldürüp gemiyi adanın diğer   tarafına götürmüş.Kalede   kazanmışlar. Tek  bir kişi yaralanmış. Ama   isyan gurubunun hepsi ölmüş.  Bundan sonra  definenin olduğu yere gitmek istiyorlarmış . Definenin boş olduğunu görünce yine    dönmüşler.  

100 TEMEL ESER ÖZETİ,define adası özeti,define adası hikaye özeti,define adası kısa kitap özeti,


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.