hansel ile gratel kitap özeti

KİTAP ÖZETLERİ,hansel ile gratelin kısa özeti,hansel ile gratel kitap özeti,hansel ile gratel hikaye özeti,

HANSEL İLE GRATEL KISA ÖZETİ
              Anaları            ölen  2  küçük kardeş varmış. Babaları oduncu olduğundan   onlar da ormanın içinde sıcak  lakin  küçük  evlerinde yaşamlarına devam edermiş. Yaşamlarını devam ettiren  kardeşlere babası üvey   anne getirmiştir. Çocukları hiç     sevmiyormuş bu üvey anne. 
        Hansel ile  Gretel hayat   dolu ve iyilik sever 2  kardeşlermiş.  Üvey annesi babalarına “ eşyalarımız  azaldı, çocuklardan kurtulmazsak   hepimiz   öleceğiz” dediğine şahit olmuşlardır. Babalarının bu laflarını  duyar duymaz bu söze karşı çıkmış ve sahiplenmiştir. Hansel ile  Gretel babalarını çok seven 2  kardeşlermiş. Onun üzülmesini hiç ama hiç istemezlermiş. Üvey anneleri ile tartışmaları dahi   onları çok üzermiş. 2  kardeş eşyalarını hazırlayarak sabahın ilk   saatlerinde ormana doğru yolculuk almışlar. Gider iken   başlarına bir şey gelme durumuna karşı ekmek kırıntıları dökerler imiş. Kuşlar ekmek kırıntıları yediğinden  dolayı  onlar ormanın derinliklerinde kalmıştır. Yürümüşler,   ve çok yürümüşlerdir.

          Uzun bir yolculuktan  sonra ileride bir ev görmüşler. Şekerden   yapılmış evi görünce etrafından  kopararak yemeye başlamışlar. İçeriden çıkan ihtiyar  bir kadın  onları içeri almış. İçeri girmeleri ile beraber   onlara bol yemek vermiş, karınlarını iyice  doyurmuş. İhtiyar  teyze üst kata çıktığında Hansel’de   kulak misafiri olup ve kendisini kardeşini kötü amaçlarına  kullanacağını duyar . Hansel koşarak kardeşinin   gelir. Olanları anlatır ve hemen  gitmeleri gerektiğini belirtir. Kapıdan çıkarlar lakin  arkalarından kötü kalpli cadı onları takip ediyor. Kaçmaktan yorulup artık pes edecekleri sıraya  gelince babalarını orada bulurlar. Babaları cadıyı kovalar ve cadıyı  öldürür. Bu sayede Hansel ve Gretel kurtulmuş olurlar. Bir daha   bir yere gitmeyeceklerini ve bir şey yapmayacaklarına da söz verirler .
Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.