ganga kitabının kısa özeti gülten dayıoğlu

GANGA KİTABININ KISA ÖZETİ GÜLTEN DAYIOĞLU
Ganj ırmağının  yatağında, insan küllerinden oluşma, olağan üstü nitelikler içeren, gizemli   yaşam ortamı vardır. Burada yaşayan balıklarda zamanla hem insanca, hem   insanüstü özellikler belirir. 

Binlerce sene  süren evrim sonunda, giderek insanoğlunun beyin gücünü aşan balık çeşitleri  oluşur. Bu yaratıklar, yeryüzündeki canlıların en gelişmiş ve en yeni çeşidi  olmanın onuruyla kendilerini "Ganj'lılar" olarak adlandırırlar. Bu üstün   yaratıklar, değişim tutkusuna kapılırlar. Tek amaçları insana dönüşüp   çıkmak, yok olmanın eşiğinde bulunan dünyayı kurtarıp insanlara, aklın boyutlarını aşan göz kamaştırıcı yaşam olanakları sunmaktır.  Ganga  bu   canlı türünün, insana dönüşmeyi başarmış   temsilcisi olarak insanların arasına karışır. Ganjlılar adına, yeryüzünü ve insanları tanıyıp hayat  deneyimi edinmek için   dolaşmaya başlar. Bu süreçte, öylesine gülünç,   acıklı ve şaşırtıcı olaylarla karşılaşıp soluk kesici macera  yaşar ki!.. Ganga ile bir gün siz de karşılaşabilirsiniz. Görkemli beyninize yoğunlaşıp   yaratıcı gücünüzü uyararak, onu algılayabilirsiniz. Bunu başarırsanız,   bir yaşama adım atmanın sevinç ve coşkusuyla kuşatılacaksınız.
GANGA KİTABININ KISA ÖZETİ
İşçi yerlerinde  bir kadın yaşlı bir işçi kadının yardımıyla doğum yapar. Doğan bebek ilginç  bir görünümdedir. Bu yüzden bebeği biliciye götürürler. Bilici bebeğe bakar ,  bebeğin Kutsal Ganj’a bırakılması gerektiğini eğer kutsal Ganj onu sularında boğup öldürmezse bebek ileride   hayırlı bir insan olacaktır. Ama tam tersi olursa bebek ileride iyi  biri olmayacaktır. Çocuğu ırmağa  bir tekneyle bırakırlar. Gel zaman git zaman o tekne   kıyıya vurur. Kıyıda ölümü bekleyen   nine bebeği görür ve sahiplenir.Nine bebeğin adını Ganga koyar. Onu büyütüp yetiştirir.


Share:

3 yorum:

  1. Kusuru bakmayın ama çok kısa olmuş pek beğenemedim

    YanıtlaSil
  2. Allah ne muradınız varsa versin
    ne desem az Allah razı olsun

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.