uçan motor kısa kitap özeti gülten dayıoğlu

UÇAN MOTOR GÜLTEN DAYIOĞLU KISA KİTAP ÖZETİ
Bu kitapta yaşları küçük olan çocukların başlarından geçen ilginç olaylar anlatılmaktadır. Çocuklar kitapta maceradan maceraya atılmaktadır. Yer olarak kitapta çeşitli yerler yer almaktadır.


  On üç kitaptan oluşan bu dizi, köy,kasaba ve kentlerde,başta okul olmak üzer, değişik yaşam ortamlarında, çocuklar tarafından yaşanmış, çocukça serüvenleri içeriyor. İri puntolarla birinci hamur kağıda basılmış olan bu dizi,eğitsel nitelikli kısa öykülerden oluşuyor. İlköğretim ikinci ve üçüncü sınık öğrencilerine hem okuma zevki ve alışkanlığı edindirmede, hem de okuma hızını geliştirmede yararlı oldukları için tüm dizi, okullarda yaygın olarak okutulmakta. Dizideki öyküler çokluk,dostluk, barış,kardeşlik, özveri,paylaşma,sevgi,saygı,yerine göre örf ade, toplumsal ahlak ilkeleri doğrultusunda işlenmiş. Tüm bunlar çocuğa kuru öğütler olarak verilmek yerine, yaş düzeylerine, dil dağarcıklarına uygun serüvenler içinde, sezinletme yoluyla aktarılmakta. 



Bu dizide yer alan, YAŞANMIŞ HAYVAN ÖYKÜLERİ, hayvanseverlerden derlenen ve gerçekten yaşanmış olaylarla örülmüş. Bu öykülerde, çocuklarda doğa ve hayvan sevgisi oluştururken bir yandan da hayvanlarla kurulacak ilişkilerde gözetilmesi gereken kurallar vurgulanmaktadır. 
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.