şimdiki çocuklar harika kitabının özeti kişileri konusu


 ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR HARİKA KİTABININ ÖZETİ KONUSU KİŞİLERİ AZİZ NESİN KİTAP ÖZETİ KISA

      Zeynep ve ailesi babasının   işi yüzünden Ankara’ya taşınmıştır. Ahmet onun İstanbul’daki eski okulundan   arkadaşıdır. Kitap bu 2  çocuğun birbirine yazdığı mektuplardan oluşmuştur. Zeynep Ahmet’e   evinden, okulundan bahseder.Ahmet de ona okullarına müfettiş geldiğinden bahseder. Zeynep daha sonra Ahmet’e babasının arkadaşlarının babalarıyla dövüşünü ,babasının ve ailesinin öğütlerini anlatır.Ahmet de  ona yeni öğretmenini ve fedakarlık hakkında  yazdığı yazıyı anlatır.Zeynep ve Ahmet devamlı  birbirlerine mektup gönderiyorlardı.Zeynep bir başka mektubunda   yoklamalardan ve bir arkadaşının   bir hikayesinden bahseder.Bunun üzerine Ahmet Zeynep’e yazdığı mektubunda sınıfındaki bir çocukla yaşadığı hatırayı  anlatır. Mektupların ardı arkası kesilmez.Zeynep başka   mektubunda arkadaşına bir arkadaşının doğum gününden bahseder. Ahmet ona yeni yılda neler yapacağını   yazar.Zeynep pasaklı olmaktan vazgeçip düzenli olmaya başlar, dedesini  ziyaret eder,kardeşi Metin’i azarlanmaktan kurtarır.Ahmet   şiir ile ilgili yeni bir olay yaşar, çocuklarla alakalı  yeni şeyler öğrenir,evlerine gelen misafirlerle ilgili bir şey  yaşar,arkadaşı Hüseyin kötü bir olay yaşadığı için üzülür. Zeynep ve Ahmet bunları   mektuplarla birbirlerine anlatırlar.Mektuplar bitmek bilmez.   sonra Ahmet Zeynep’e çocuk bayramında yaşadıklarını anlatır. Zeynep ve Ahmet her defasında  birbirlerine büyük bir heyecanla mektup yazarlar. Bu kitapta tüm  bu yaşanan olaylar ve heyecanlar bizlerle paylaşılıyor.

AZİZ NESİN HAKKINDA BİLGİ
 Aziz Nesin 1915 yılında İstanbul’da doğmuştur.Çalışmaya   değişik işlerden sonra Yedi gün,Karagöz gazete ve dergilerinde çalışmaya başladı. Bir süre kitapçılık ve fotoğrafçılık yaptı. 1963’te kendini   yazarlığa verdi. Yapıtlarının sayısı 90’a yaklaşan   kitapları 1955’te beri yayımlanmaktadır.İt Kuyruğu,Fil Hamdi,Kazan Töreni,Yeşil Renkli Namus Gazı,Maçinli Kız için ev,Zübük,Şimdiki Çocuklar Harika,Gol Kralı Sait Hopsait,Surname,Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz,Biraz Gelir Misiniz?,Bi Şey Yap Met önemli eserlerindendir.

Olayların geçtiği yer:   İstanbul ve Ankara’dır.Zeynep Ankara’da Ahmet İstanbul’da başından geçen olayları birbirlerine mektuplarla anlatırlar .

Kahramanların özellikleri:
Zeynep:Dürüst,düzensiz arkadaş canlısı bir kız
Ahmet:Sakar,iyi kalpli ve biraz yaramaz bir çocuk

 

 Aziz Nesin 1915 yılında İstanbul’da doğmuştur.Çalışmaya bir sürü değişik işlerden sonra Yedi gün,Karagöz gazete ve dergilerinde çalışmaya başladı.Bir süre kitapçılık ve fotoğrafçılık yaptı.1963’te kendini tümüyle yazarlığa verdi.Yapıtlarının sayısı 90’a yaklaşan Aziz Nesin’in kitapları 1955’te beri yayımlanmaktadır.İt Kuyruğu,Fil Hamdi,Kazan Töreni,Yeşil Renkli Namus Gazı,Maçinli Kız için ev,Zübük,Şimdiki Çocuklar Harika,Gol Kralı Sait Hopsait,Surname,Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz,Biraz Gelir Misiniz?,Bi Şey Yap Met önemli eserlerindendir.

Olayların geçtiği yer: Olayların geçtiği yerler İstanbul ve Ankara’dır.Zeynep Ankara’da Ahmet İstanbul’da başından geçen olayları birbirlerine mektuplarla anlatırlar .

Kahramanların özellikleri:
Zeynep:Dürüst,düzensiz arkadaş canlısı bir kız
Ahmet:Sakar,iyi kalpli ve biraz yaramaz bir çocuk 

Share:

2 yorum:

  1. konusu yazmıyor clickbaitten farksız bir site fak u

    YanıtlaSil
  2. anne baba kardeşlerin vs. özellikleri de olsa iyi olurdu

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.